Follow

Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
385€

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΟΔΙΚΗ 7 μέρες

Σόφια (1 διαν.) - Βέλικο Τάρνοβο - Βουκουρέστι (3 διαν.) - Σινάια – Κωστάντζα - Βάρνα (1 διαν.) - Φιλιππούπολη - Σαντάνσκι ή Μπάνσκο (1 διαν.)

Είδος: Οδική
Περίοδος: Καθαρά Δευτέρα 2018, Χειμώνας 2018,
Διάρκεια: 7 μέρες
Αναχωρήσεις: 17-02-2018, 10-03-2018,
1. ΑΘΗΝΑ - ΣΟΦΙΑ

Αναχώρηση 06:30 για Σόφια μέσω Προμαχώνα, με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο & διανυκτέρευση.


2. ΣΟΦΙΑ – ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ - BOYKOYΡEΣTI

Πρωινό, σύντομη περιήγηση στη Βουλγαρική πρωτεύουσα και αναχώρηση για Βουκουρέστι. Σημαντικός σταθμός στη διαδρομή μας, το Veliko Tarnovo, μια πόλη χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γιάντρα, γνωστή ως η παλαιά πρωτεύουσα της δεύτερης βουλγάρικης αυτοκρατορίας και συχνά αναφέρεται ως "η πόλη των τσάρων". Μέχρι το 1965 το όνομα της πόλης ήταν Τάρνοβο και μέχρι σήμερα συνεχίζεται να χρησιμοποιείται η ονομασία αυτή. Με ενδιάμεση στάση, θα τακτοποιηθούμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.


3. ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας της πόλης από το παλάτι της Άνοιξης, το παλάτι που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου, όπου κυριαρχεί η χλιδή και η πολυτέλεια. Θα συνεχίσουμε με το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του, καθώς και το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας, θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο Μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους, δείπνο & διανυκτέρευση.


4. ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - (ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΚΑΡΠΑΘΙΑ)

Πρωινό και αναχώρηση για την γραφική περιοχή των Καρπαθίων. Πρώτος σταθμός η Σινάια, για να δούμε το παλάτι Πέλες, τη θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου και το ορθόδοξο μοναστήρι του Κατακουζηνού. Ακολουθεί επίσκεψη στο φρούριο Μπραν (Πύργος του Δράκουλα), ενώ αμέσως μετά θα γνωρίσουμε τη μεσαιωνική πόλη Μπρασόβ (18ου αιώνα) με την Μαύρη εκκλησία. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στο Βουκουρέστι, για δείπνο και διανυκτέρευση.


5. ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑ - ΒΑΡΝΑ

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για τα όμορφα τοπία στις ακτές της Μαύρης θάλασσας. Η πόλη της Κωστάντζας με το μεγάλο λιμάνι 'μας φιλοξενεί’ για μια σύντομη γνωριμία - περιήγηση. Η διαδρομή μας συνεχίζεται νότια κατά μήκος των ακτών της Μαύρης θάλασσας, για να καταλήξουμε στην πόλη της Βάρνας νωρίς το απόγευμα και να αρχίσουμε αμέσως τη γνωριμία με την πόλη. Θα δούμε την πλατεία της 9ης Σεπτεμβρίου, το Εθνικό Θέατρο, την Όπερα, την Εκκλησία της Αποκαθήλωσης κ.α. Δείπνο & διανυκτέρευση.


6. ΒΑΡΝΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΜΠΑΝΣΚΟ Ή ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

Πρωινό και αναχώρηση για Φιλιππούπολη, η διαδρομή μας συνεχίζεται στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, απολαμβάνοντας τα πανέμορφα τοπία και μας οδηγεί στην ‘’καρδιά της Βουλγαρίας’’, στις γραφικές πλαγιές του Αίνου και του βουνού Σρέντνα. Μέσω Σλίβεν, φθάνουμε στη Φιλιππούπολη, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Βουλγαρίας. Η παλαιά πόλη, οι μιναρέδες Ντζουμάγια και Ιμαρέτ, το αρχαίο ρωμαικό αμφιθέατρο και το σπίτι - μουσείο Κουγιούμτζογλου, είναι τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Το βράδυ, θα καταλήξουμε στο Μπάνσκο ή το Σαντάνσκι, για δείπνο και διανυκτέρευση.


7. ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΑΘΗΝΑ

Πρωϊνό, σύντομη γνωριμία με την όμορφη λουτρόπολη του Σαντάνσκι, που είναι κτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς τον Μπάνσκα και Μπριστίτζα, και έχει πάρει το όνομά της από τον Βούλγαρο επαναστάτη Γιαν Σαντάνσκι, με την εντυπωσιακή κεντρική πλατεία, με το πανύψηλο δένδρο, δίπλα στο αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι. Αναχώρηση για Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιείται και με διαφορετική σειρά.


.