Follow

Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
695€

ΕΛΒΕΤΙΑ - ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΔΙΚΗ 9 μέρες

Πλοίο (1 διαν.) - Αόστα (1 διαν.) - Μοντρέ – Λωζάνη – Γενεύη (1 διαν.) - Βέρνη - Ιντερλάκεν - Βέτζικον (1 διαν.) - Ζυρίχη - Λουκέρνη (2 διαν.) - Σεν Μόριτζ - Λουγκάνο - Κόμο - Μιλάνο (1 διαν.) - Πλοίο (1 διαν.)

Είδος: Οδική
Περίοδος: Καθαρά Δευτέρα 2018,
Διάρκεια: 9 μέρες
Αναχωρήσεις: 17-02-2018,
1. ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ

Αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας, με ενδιάμεση στάση. Επιβίβαση στο πλοίο, απόπλους για Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.


2. ΑΓΚΟΝΑ – ΑΟΣΤΑ

Άφιξη στην Ανκόνα και άμεση αναχώρηση για την περιοχή της Αόστα, με ενδιάμεσες στάσεις. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.


3. ΑΟΣΤΑ – ΜΟΝΤΡΕ – ΛΩΖΑΝΗ – ΓΕΝΕΥΗ

Μετά το πρωϊνό, θα αναχωρήσουμε για την πόλη της Λωζάνης.Η διαδρομή μας υπέροχη από το τούνελ του Αγίου Βερνάρδου, μας οδηγεί στο Μοντρέ, την πόλη των συνεδρίων και των διεθνών συναντήσεων. Λίγο αργότερα περνώντας από μια ακόμη κλασική ελβετική πόλη τη Βεβέ, καταλήγουμε στη Λωζάνη, όπου θα δούμε το Πανεπιστήμιο, την έδρα της Ολυμπιακής Επιτροπής, το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου και το γραφικό λιμάνι Ουσυ. Το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή της Γενεύης, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.


4. ΓΕΝΕΥΗ – ΒΕΡΝΗ – ΙΝΤΕΡΛΑΚΕΝ - ΒΕΤΖΙΚΟΝ

Πρωινό και περιήγηση - γνωριμία στην πόλη της Γενεύης, με το μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών,το Μουσείο του Ερυθρού Σταυρού, το νησάκι του Ζακ Ρουσώ, το μνημείο των μεταρρυθμιστών, το ρολόι με τα λουλούδια, τον πίδακα σύμβολο της πόλης. Αμέσως μετά, θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Ελβετίας, τη Βέρνη. Χτισμένη πάνω στην αναδίπλωση του ποταμού Άαρ. Κατά την παραμονή μας στην πόλη θα δούμε το Κυβερνητικό Μέγαρο, τη Μητρόπολη, το Δημαρχείο, το ρολόι με τις φιγούρες, το λάκκο με τις αρκούδες, κ.α. Επόμενος σταθμός το μεγαλύτερο κέντρο πώλησης αναμνηστικών στην Ελβετία, το πανέμορφο Ιντερλάκεν. Θα περπατήσουμε στην λεωφόρο Χεεβεκ με τις καρυδιές και τις ινδικές καστανιές και θα θαυμάσουμε μοναδικές ομορφιές της πόλης. Το βράδυ καταλήγουμε στην Wetzikon, για δείπνο και διανυκτέρευση.


5. ΖΥΡΙΧΗ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ

Μετά το πρωινό περιήγηση - γνωριμία στην οικονομική πρωτεύουσα της Ελβετίας, την Ζυρίχη. Η πόλη είναι χτισμένη στην βόρεια άκρη της ομώνυμης λίμνης εκεί όπου πηγάζουν οι ποταμοί ΛΙιμάτ και Ζιλ. Εδώ θα γνωρίσουμε το Δημαρχείο, την εκκλησία Munster με τα βιτρώ του Σαγκάλ και θα κάνουμε τα ψώνια μας στην εμπορική καρδιά της πόλης, τους δρόμους Μπανχοφστράσσε και Λιματκε. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε την πόλη της Λουκέρνης, με τη χαρακτηριστική σκεπαστή γέφυρα και τις γεμάτες τοιχογραφίες προσόψεις των σπιτιών της παλαιάς πόλης, το ανάκτορο Ρίττερ και το μνημείο των λιονταριών. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για να ολοκληρώσουμε τη γνωριμία με την πόλη και τα αξιοθέατα, Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το βράδυ, δείπνο, διανυκτέρευση.


6. ST.MORITZ - ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ

Πρωινό και αναχώρηση για Chur και στη συνέχεια με τρένο (έξοδα ατομικά) θα επισκεφθούμε το παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο St. Moritz το οποίο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1580 μέτρων και περιβάλλεται από μια λίμνη η οποία, παγωμένη καθώς είναι το χειμώνα, αποτελεί ιδανικό στάδιο για Χόκεϋ. Αρχικά ήταν μικρό χωριό με ιαματικές πηγές, γνωστές ήδη από τους μεσαιωνικούς χρόνους. Άρχισε να εξελίσσεται σε χειμερινό θέρετρο από τον 19ο αιώνα και σήμερα είναι ένα μέρος ιδεώδες για σκι αλλά και το καλοκαίρι για πεζοπορία. Παραμονή γεύμα προαιρετικά, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διαν/ση.


7. ΒΕΤΖΙΚΟΝ - ΛΟΥΓΚΑΝΟ - ΚΟΜΟ - ΜΙΛΑΝΟ

Πρωϊνό και αναχώρηση για άλλη μια πολύ όμορφη λίμνη και πόλη της Ελβετίας, το Λουγκάνο. Θα φθάσουμε νωρίς το μεσημέρι και θα έχουμε χρόνο για μικρή περιήγηση και αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, προαιρετική ανάβαση με το τελεφερίκ στην κορυφή Σαν Σαλβατόρε, για να απολαύσουμε πανοραμικά την πόλη και τη λίμνη του Λουγκάνο. Η διαδρομή μας συνεχίζεται το ίδιο ενδιαφέρουσα καθώς διασχίζουμε τη βόρειο Ιταλία, για τη λίμνη και την πόλη του Κόμο. Μια πόλη στην επαρχία της Λομβαρδίας, στη βόρειο Ιταλία, 45 χλμ βόρεια του Μιλάνου. Τοποθετημένο στη νότια άκρη του νοτιοδυτικού βραχίονα της λίμνης Κόμο, είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Βόρειας Ιταλίας. Νωρίς το βράδυ καταλήγουμε στην πόλη των εκθέσεων και της μόδας, το Μιλάνο για να περπατήσουμε στο κέντρο της πόλης και να γνωρίσουμε την ονομαστή Σκάλα του Μιλάνο και το Ντουόμο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.


8. ΜΙΛΑΝΟ - ΑΝΚΟΝΑ

Πολύ νωρίς το πρωί, ''γεμάτοι εικόνες, τοπία και αναμνηστικά'' κατευθυνόμαστε μέσω Μπολόνια για το λιμάνι της Ανκόνα. Άφιξη, τακτοποίηση στο πλοίο, απόπλους για Πάτρα. Διανυκτέρευση εν πλω.


9. ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Απαραίτητα διαβατήρια σε ισχύ ή ταυτότητες νέου τύπου. Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας. Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΔΙΑΝ/ΣΗ ΤΗΣ 3ΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ.


.