Follow

Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
395€

ΒΑΡΣΟΒΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ 4 μέρες

Βαρσοβία (3 διαν.) - Ξενάγηση της πόλης

Είδος: Αεροπορική
Περίοδος: Χειμώνας 2018, Άνοιξη 2018,
Διάρκεια: 4 μέρες
Αναχωρήσεις: Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή & Σάββατο από 07-01-2018 έως 31-03-2018 εκτός Αργιών,
1. ΑΘΗΝΑ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για τη γοητευτική πρωτεύουσα της Πολωνίας και πατρίδα του μεγάλου μουσουργού Σοπέν, Βαρσοβία. Άφιξη και απευθείας ξενάγηση στην πόλη που κατέχει μια θέση στον κατάλογο της πανανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Θα ξεκινήσουμε από την παλιά πόλη στις όχθες του ποταμού Βιστούλα, όπου στην κεντρική πλατεία δεσπόζει το άγαλμα του βασιλιά Σίγκισμουντ μπροστά από το Βασιλικό Ανάκτορο. Το ιστορικό κέντρο, φιλοξενεί αναρίθμητες εκκλησίες όπως τον εντυπωσιακό Καθεδρικό του Αγ. Ιωάννη, που περιλαμβάνει τάφους ιπποτών και επιφανών πολιτών. Συνεχίζουμε με την ανακαινισμένη πλατεία (Rynek), που αποτελεί ένα θαύμα, μιας και οι φωτογραφίες της απεικονίζουν την καταστροφή εν καιρό πολέμου, σε αντίθεση με σήμερα που είναι ήδη γεμάτη δημοτικά κτίρια και πλακόστρωτα. Ολοκληρώνουμε την περιήγηση χωρίς να παραλείψουμε να επισκεφτούμε το ασύγκριτο πάρκο Λαζένκι, με ένα από τα διαμάντια του πολωνικού στέμματος, το «Παλάτι στο Νησί» γεμάτο κιόσκια, καφέ εστιατόρια, λίμνες, θέατρα κ α. Μεταφορά στο ξενοδοχείο.


2. ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη στη διάθεση σας. Ευκαιρία να την εκμεταλλευτείτε με ιδιαίτερο τρόπο. Από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βαρσοβίας επιβιβαστείτε στο τρένο (κόστος ατομικό) και μετά από μια 3ωρη διαδρομή θα αντικρίσετε την πόλη των αντιθέσεων, την Κρακοβία. Εκεί, θα σας περιμένει η ξεναγός, όπου περιπατητικά ξεκινώντας απί την Παλιά πόλη γεμάτη ζωή, θα δείτε μνημεία με γοτθικά, μπαρόκ και αναγεννησιακά στοιχεία, τη μεγαλύτερη κεντρική πλατεία της Ευρώπης, καθώς και το Παλαιό Θέατρο. Ακολουθεί το Βασιλικό Κάστρο Βαβέλ, ένα από τα πιο μαγευτικά συμπλέγματα κάστρων της Πολωνίας, με το Καθεδρικό Ναό, όπου στο καμπαναριό του βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες καμπάνες της Ευρώπης, η «καμπάνα του Ζιγισμούνδου» που θεωρείται σύμβολο καλής τύχης για τους κατοίκους. Αργά το απόγευμα, επιστροφή με το τρένο, πάλι στη Βαρσοβία. Το βράδυ απολαύστε την Πολωνέζικη κουζίνα και διασκεδάστε σε ένα από τα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και μπαρ της πόλης.


3. ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη στη διάθεση σας. Προαιρετικά, επιλέξτε επίσκεψη στο Ζελαζόβα Βόλα, τη γενέτειρα του Φρειδερίκου Σοπέν. Επισκεφτείτε την οικία του διάσημου Πολωνού μουσικού συνθέτη και οι λάτρεις της κλασσικής μουσικής αγοράστε CD με τα αγαπημένα έργα όπως Πόλκες & Μαζούρες. Επιστροφή στη Βαρσοβία και περπατήστε στον εμπορικό δρόμο Nowy Swiat με ποικιλία καταστημάτων, κομψές μπουτίκ, νεωτεριστικά μπιστρό, μπαρόκ ύφους ναούς, εστιατόρια, καφέ κ.α.


4. ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρόγευμα, χρόνος ελεύθερος για να αποχαιρετήσετε την πόλη μέχρι τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων μουσείων. Το τελικό ημερήσιο πρόγραμμα θα το παραλάβετε με το ενημερωτικό σας. Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εκθέσεων, συνεδρίων και εορτών.


.