Follow

Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
465€

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ ESCAPE ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ 4 μέρες

Στοκχόλμη (3 διαν.)

Είδος: Αεροπορική
Περίοδος: Χειμώνας 2018, Άνοιξη 2018,
Διάρκεια: 4 μέρες
Αναχωρήσεις: Κάθε Παρασκευή από 12-01-2018 ως 31-03-2018 εκτός Αργιών,
1. ΑΘΗΝΑ - ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη σουηδική πρωτεύουσα, τη Στοκχόλμη. Άφιξη και και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Αφιερώστε χρόνο για να γνωρίσετε τη «Βενετία του Βορρά», χτισμένη σε χιλιάδες νησάκια και βραχονησίδες. Ξεκινήστε από την παλιά πόλη και δείτε το μπαρόκ τύπου Βασιλικό Παλάτι με παραπάνω από 600 δωμάτια, το Δημαρχείο, ένα από τα πιο διάσημα κτίρια της πόλης, με το χαρακτηριστικό κωδωνοστάσιο με τα τρία χρυσά στέμματα, το Κοινοβούλιο, το Καθεδρικό ναό, όπου αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την πόλη, την Όπερα, καθώς και το μουσείο Νόμπελ αφιερωμένο στο ομώνυμο βραβείο και εμπνευστή Αλφρεντ Νόμπελ. Τέλος, εξαιρετικό ενδιαφέρον θα σας προκαλέσει το διεθνώς ναυτικό μουσείο ΒΑΣΑ με τη διατηρημένη κατά 90% γαλέρα, όπου βυθίστηκε στο παρθενικό της ταξίδι. Για το βράδυ, όποιο είδος διασκέδασης προτιμάτε, θα το βρείτε σίγουρα μιας και η νυχτερινή ζωή στη πόλη αυτή είναι έντονη.


2. ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη στη διάθεση σας. Περπατήστε στα μικρά λιθόστρωτα μεσαιωνικά δρομάκια της πόλης, όπου διατηρούν το παραδοσιακό στοιχείο και επισκεφτείτε μουσεία της πόλης που σίγουρα θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Περπατώντας στους εμπορικούς δρόμους θα διαπιστώσετε πως ακόμα και οι βιτρίνες με την προσεγμένη διακόσμηση μπορούν άνετα να θεωρηθούν αξιοθέατο της πόλης, στις οποίες θα βρείτε γυαλικά, αντίκες, έπιπλα κ.α. Για το βράδυ απολαύστε τοπικές σπεσιαλιτέ με ψάρια από τη Βαλτική σε απίστευτα όµορφα ταβερνάκια πλάΐ στο νερό, με το σολομό να έχει την τιμητική του.


3. ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Μετά το πρόγευμα επισκεφτείτε προαιρετικά το τεράστιο υπαίθριο μουσείο Σκάνσεν με ζωολογικό κήπο, που αποτελεί μια μικρογραφία της Σουηδίας. Περισσότερα από 150 παραδοσιακά κτίρια, όπως ανεμόμυλοι, φάρμες και χωριουδάκια έχουν ανακατασκευαστεί περιοχή ανά περιοχή με την απαραίτητη χλωρίδα και πανίδα, αναπαριστάνοντας τη καθημερινή ζωή μιας τυπικής σκανδιναβικής πόλης, αποτελώντας ταυτόχρονα και πόλο έλξης για τους επισκέπτες τουρίστες. Μόλις πέσει το σκοτάδι δοκιμάστε οπωσδήποτε σε κάποιο µπαράκι του κέντρου σουηδική βότκα και ρακί από πατάτα.


4. ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ - ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα, παράδοση των δωματίων και μεταφορά για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

1) Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων. Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εκθέσεων, συνεδρίων και εορτών. Απαιτείται ελάχιστη συμμετοχή 4 ατόμων. 2) Για πτήσεις Aegean επιβάρυνση από υπόλοιπο δίκτυο πόλεων 85 €.


.