Follow

Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
745€

ΡΩΜΗ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 7 μέρες

Ρώμη (2 διαν.) – Βατικανό – Σιένα - Σαν Τζιμινιάνο – Πίζα – Φλωρεντία (2 διαν.) – Γκάρντα – Βερόνα – Πάντοβα (2 διαν.)

Είδος: Αεροπορική
Περίοδος: Καλοκαίρι 2018, 15 Αυγούστου 2018,
Διάρκεια: 7 μέρες
Αναχωρήσεις: 21-07-2018, 28-07-2018, 04-08-2018, 11-08-2018, 18-08-2018, 25-08-2018,
1. ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Αναχώρηση από Αθήνα για την «Αιώνια Πόλη» την Ρώμη. Άφιξη και υποδοχή από τους αντιπροσώπους μας. Αφού πάρουμε ελαφρύ πρόγευμα σε τοπικό καφέ, ακολουθεί ξενάγηση της πόλης όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο. Στην πλατεία Βενετίας, παγκόσμιο σύμβολο της «Dolce Vita», θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο του Βίκτωρ Εμμανουήλ Β΄, εδώ είναι και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, μπροστά από τον λόφο του Καπιτωλίου. Ακολουθεί γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση δωματίων και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Απόγευμα ελεύθερο.


2. ΡΩΜΗ – ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ – ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓ.ΠΕΤΡΟΥ

Σήμερα, συνεχίζοντας την ξενάγηση μας θα δούμε τη διάσημη Φοντάνα Ντι Τρέβι, όπου μπορείτε να ρίξετε ένα νόμισμα και να κάνετε μια ευχή, που κατά την παράδοση θα μας φέρει ξανά στη Ρώμη. Θα δούμε την Πιάτσα Ντι Σπάνια, όπου γίνονται οι περίφημες επιδείξεις μόδας, θα περάσουμε από την Βία Ντι Κοντότι όπου βρίσκονται όλοι οι διάσημοι Οίκοι Υψηλής Ραπτικής. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού. Θα ξεναγηθούμε στα περίφημα μουσεία του, θα δούμε τις αίθουσες των γλυπτών, των χαλιών, των παπύρων, των αυτοκρατόρων και θα καταλήξουμε στην διάσημη Καπέλα Σιστίνα, το παρεκκλήσιο του Αποστολικού Παλατίου, επίσημη κατοικία του Πάπα, όπου η οροφή του ζωγραφίστηκε από τον Μιχαήλ-Άγγελο. Θα περάσουμε στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, χτισμένη πάνω στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη.


3. ΡΩΜΗ – ΣΙΕΝΑ – ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Αναχωρούμε για τη μεσαιωνική πόλη Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη κεντρική πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, όπου δεσπόζει το μεσαιωνικό Δημαρχείο. Στην περιήγησή μας θα δούμε τα γραφικά καλντερίμια, τα μεσαιωνικά αρχοντικά, τις εκκλησιές και τον Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε το μεσαιωνικό χωριό Σαν Τζιμινιάνο, όπου οι ψηλοί και αγέρωχοι πύργοι μας καλωσορίζουν από μακριά δίνοντας του μια παραμυθένια όψη. Θα δούμε την κεντρική Πιάτσα Ντελά Τσιστέρνα με το χαρακτηριστικό πηγάδι στο κέντρο της και θα περπατήσουμε στα στενά μεσαιωνικά δρομάκια, πριν αναχωρήσουμε για τη πόλη της Αναγέννησης, τη Φλωρεντία όπου θα φθάσουμε αργά το απόγευμα.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος στην διάθεση σας.


4. ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΠΙΖΑ

Πρόγευμα και στη ξενάγηση της όμορφης πόλης των Μεδίκων θα δούμε την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη, τον Καθεδρικό Ναό, τη Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, την Πιάτσα ντε λα Σινιόρα, το Παλάτσο Βέκιο, που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο, η Λότζα με αγάλματα σπουδαίων γλυπτών, την Πινακοθήκη Ουφίτσι, την γέφυρα Πόντε Βέκιο, την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, με τη αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό ή καφέ (προαιρετικά). Το απόγευμα θα συνεχίσουμε την γνωριμία μας με την Τοσκάνη με επίσκεψη στην Πίζα, όπου θα γνωρίσουμε τον μοναδικό και ξακουστό Κεκλιμένο πύργο και τον Καθεδρικό Ναό. Ακολουθεί δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στη Φλωρεντία και διανυκτέρευση.


5. ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΓΚΑΡΝΤΑ – ΒΕΡΟΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ – ΠΑΝΤΟΒΑ 

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη περιοχή της λίμνης Γκάρντα με επίσκεψη στο Σιρμιόνε, όπου θα δούμε το μεσαιωνικό κάστρο, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου και της Παρθένου Μαρίας. Επόμενος μας σταθμός η Βερόνα, πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Θα δούμε την Ρωμαϊκή Αρένα, τις πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντι Σινιόρι, το παλάτι των Καπουλέτων και τα γύρω μεσαιωνικά κτίρια. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για την Βενετία, χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά, που ενώνονται με 410 γέφυρες. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, στην ευρύτερη περιοχή της Βενετίας, τη Πάντοβα.


6. ΠΑΝΤΟΒΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρόγευμα και ξενάγηση της πόλης των Δόγηδων. Θα μεταφερθούμε με βαπορέτο στην περιοχή Καστέλλο, όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και το Βυζαντινό Ινστιτούτο. Περνώντας από γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, με τον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό, το καμπαναριό, το Πύργο του Ρολογιού, τη Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα εργαστήριο κατασκευής Μουράνο. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και ψώνια. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.


7. ΠΑΝΤΟΒΑ – ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ – ΑΘΗΝΑ 

Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος στη διάθεση σας. Ακολουθεί περιήγηση της πόλης της Πάντοβας και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα Εκπτωτικό Χωριό για να κάνετε τα ψώνια σας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους στην Ρώμη.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων & μουσείων . Το τελικό ημερήσιο πρόγραμμα θα το παραλάβετε με το ενημερωτικό σας.


.