Follow

Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
595€

ΠΡΑΓΑ - ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ & ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 5 μέρες

Πράγα (4 διαν.) - Χράτσανυ - Κάρλοβυ Βάρυ – Κρουαζιέρα στον Μολδάβα

Είδος: Αεροπορική
Περίοδος: Πρωτομαγιά 2018, Άνοιξη 2018, Αγίου Πνεύματος 2018,
Διάρκεια: 5 μέρες
Αναχωρήσεις: 28-04-2018, 23-05-2018,
1. ΑΘΗΝΑ – ΠΡΑΓΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Πράγα. Άφιξη στην ‘χρυσή πόλη’ και συνάντηση με τον τοπικό ξεναγό μας, επιβίβαση στο λεωφορείο και η ξενάγηση μας ξεκινάει με το ‘Μικρό μέρος’ μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα, στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγ.Νικολάου. Θα περπατήσουμε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της ‘Βασιλικής οδού’ ως την πλατεία της παλιάς πόλης, με το Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την ‘παρέλαση των αποστόλων’ καθώς και στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας. Μετά την ξενάγηση θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο για να απολαύσουμε την παραδοσιακή τοπική κουζίνα. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας, για τακτοποίηση. Το βράδυ διασκεδάστε σε τυπικές Τσέχικες μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ και μπύρα παραγωγής τους ή στα φημισμένα τζαζ κλαμπ της Πράγας.


2. ΠΡΑΓΑ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΜΟΛΔΑΒΑ

Μετά το πρόγευμα, η ξενάγησή μας συνεχίζεται με το μοναστήρι του Στράχοβ και το Λορέττο ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας, στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη μαγευτική καστρούπολη, την Ακρόπολη της Πράγας που απλώνεται πάνω στο λόφο της Μάλα Στράνα και καταλήγουμε στον εντυπωσιακό Γοτθικό ναό του Αγ.Βίτου και στην ‘βασιλική’ του Αγ.Γεωργίου. Μετά την ξενάγησή μας θα έχουμε 2ωρη κρουαζιέρα στο ποταμό Μολδάβα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την Πράγα από άλλη άποψη. Η κρουαζιέρα θα συνοδεύεται από γεύμα σε μπουφέ. Μετά το γεύμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση ‘Μαύρου Θεάτρου’, όπερα, κλπ, άλλωστε βρίσκεστε στην πόλη όπου γεννήθηκε η ιδέα του Μαύρου Θεάτρου! Διανυκτέρευση.


3. ΠΡΑΓΑ – (Τσέσκυ Κρουμλόβ προαιρετικά)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και μέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε μια ολοήμερη εκδρομή στην δεύτερη πιο όμορφη πόλη, μετά την Πράγα, το ‘Τσέσκυ Κρούμλοβ’. Χείμαρροι του ποταμού Μολδάβα κυλούν σε πολλά σημεία της μεσαιωνικής πόλης που όπως και η Πράγα είναι στον κατάλογο των διατηρητέων πόλεων της Ουνέσκο. Επισκεφθείτε το κάστρο της πόλης και φωτογραφήστε από ψηλά την πανοραμική θέα. Όσοι προτιμήσετε να μείνετε στην Πράγα σας προτείνουμε να περιπλανηθείτε στα γραφικά δρομάκια της πόλης, να τονωθείτε με ένα τοπικό καφέ της οδού Parizska ή να επισκεφθείτε ένα από τα πολλά μουσεία της.


4. ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για τη λουτρόπολη του Κάρλοβυ Βάρυ. Γνωστή για τις ιαματικές πηγές που από τον 14ο αιώνα ονομάστηκε ‘Βασιλική Πόλη’ από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε  γιατί  ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπάχ ο Τσάρος της Ρωσίας κ.α.  περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Μετά την ξενάγησή μας στην πόλη θα έχουμε γεύμα σε παραδοσιακό τοπικό εστιατόριο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.


5. ΠΡΑΓΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και με τις καλύτερες εντυπώσεις από την όμορφη πρωτεύουσα της κεντρικής Ευρώπης, αναχωρούμε για το αεροδρόμιο και για την πτήση της επιστροφής.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

1) Η σειρά των περιηγήσεων και των εκδρομών μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος και εξαρτάται από τα ωράρια των πτήσεων
2) Απαραίτητα διαβατήρια νέου τύπου σε ισχύ ή ταυτότητες με λατινικά στοιχεία.

ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ Ε111 ΓΙΑ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ Η ΟΠΟΙΑ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΑΤΕΛΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΑΣ ΦΟΡΕΑ.


.