Follow

Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
749€

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ & 25H ΜΑΡΤΙΟΥ 8 μέρες

Λισαβόνα (4 διαν.) – Εστορίλ - Κασκάις - Κάμπο Ντα Ρόκα - Σίντρα – Όμπιντος – Ναζαρέ – Μπατάλχα – Πόρτο (2) – Μπράγκα – Γκιμαράες – Αβέιρο – Μπουσάκο – Κοΐμπρα (1) – Φατίμα – Τόμαρ – Πάρκο των Εθνών

Είδος: Αεροπορική
Περίοδος: Καθαρά Δευτέρα 2018, 25η Μαρτίου 2018,
Διάρκεια: 8 μέρες
Αναχωρήσεις: 18-02-2018, 18-03-2018,
1. ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ (ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, τη Λισαβόνα. Ακολουθεί πανοραμική ξενάγηση γνωριμίας με την πόλη. Θα ξεκινήσουμε από την ιστορική περιοχή του Μπελέμ, όπου πολλοί θαλασσοπόροι εξερευνητές ξεκίνησαν τα ταξίδια τους. Θα επισκεφτούμε δύο από τα σπουδαιότερα μνημεία της, τον Πύργο του Μπελέμ και το Μοναστήρι των Ιερωνυμιτών (Hieronymites Monastery, Jerónimos Monastery). Και τα δύο έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Ο Πύργος του Μπελέμ χτίστηκε το 1515 ως φρούριο στην είσοδο του λιμανιού της πόλης και παρουσιάζει στην αρχιτεκτονική του αρκετά μαροκινά στοιχεία. Ο Ναός των Ιερωνυμιτών είναι το εντυπωσιακότερο σύμβολο της πορτογαλικής δύναμης και πλούτου της περιόδου των θαλάσσιων ανακαλύψεων. Εδώ πέρασε το τελευταίο του βράδυ ο Βάσκο ντε Γκάμα, προσευχόμενος για ούριο άνεμο, πριν ξεκινήσει το ταξίδι του προς τις Ινδίες. Επίσης σήμερα θα επισκεφτούμε και το μουσείο με τις αυτοκρατορικές άμαξες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


2. ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΕΣΤΟΡΙΛ – ΚΑΣΚΑΪΣ- ΚΑΜΠΟ ΝΤΑ ΡΟΚΑ – ΣΙΝΤΡΑ

Πρόγευμα και πρωινή αναχώρηση για μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουμε ένα από τα πιο ρομαντικά χωριά της Λισαβόνας, τη Σίντρα. Πρώτος μας σταθμός το παραθαλάσσιο θέρετρο του Εστορίλ, γνωστό επίσης και για το διάσημο καζίνο του. Συνεχίζουμε για ένα πολύ όμορφο ψαροχώρι, το Κασκάις. Μεταξύ Κασκάις και Σίντρα βρίσκεται το ακρωτήρι Cabo de Roca, το δυτικότερο σημείο της ευρωπαϊκής ηπείρου και της Πορτογαλίας στον Ατλαντικό Ωκεανό. Άφιξη στην πανέμορφη Σίντρα. Πρόκειται για ένα πανέμορφο χωριό σε μικρή απόσταση από τη Λισαβόνα, πνιγμένο στο πράσινο. Παλιότερα αποτελούσε τον καλοκαιρινό προορισμό των βασιλιάδων, ενώ σήμερα αποτελεί έναν από τους πιο ρομαντικούς τουριστικούς προορισμούς. Μπορείτε να θαυμάσετε πολλά ιστορικά κτίρια και το παλάτι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Λισαβόνα. Για το βράδυ προτείνουμε να απολαύσετε γνήσια τραγούδια fados, τα τραγούδια της μοίρας. Το καλύτερο κλείσιμο για μια καθαρά γεμάτη πορτογαλική ημέρα. Διανυκτέρευση.


3. ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΟΜΠΙΝΤΟΣ – ΑΛΚΟΜΠΑΘΑ – ΝΑΖΑΡΕ – ΜΠΑΤΑΛΧΑ

Πρόγευμα. Σήμερα η ημέρα μας είναι αφιερωμένη στις ομορφιές της επαρχίας και σε γραφικά χωριουδάκια. Πρώτος μας σταθμός το πολύ όμορφο μεσαιωνικό χωριό Όμπιντος, περιτριγυρισμένο και προφυλαγμένο από τα τείχη του κάστρου που κατασκευάστηκε το 13ο αιώνα. Επόμενη στάση μας το χωριό Αλκομπάθα και το Κιστερκιανό Μοναστήρι, το οποίο κατασκευάστηκε από τον πρώτο Πορτογάλο βασιλιά το 12ο αιώνα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το γραφικό ψαροχώρι Ναζαρέ, όπου πολλοί κάτοικοί του συνεχίζουν να φορούν τις παραδοσιακές φορεσιές. Προτείνουμε να φάτε θαλασσινά ή ψητά ψάρια σε κάποιο από τα πολλά παραλιακά εστιατόρια ατενίζοντας τη θάλασσα. Στο χωριό Μπατάλχα θα επισκεφτούμε το Μοναστήρι Σάντα Μαρία Ντα Βιτόρια, ένα από τα μεγαλύτερα γοτθικού στιλ μοναστήρια της Ευρώπης. Επιστροφή στη Λισαβόνα. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.


4. ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΠΟΡΤΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρόγευμα και πρωινή αναχώρηση για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας, το Πόρτο. Τοποθετημένο στις εκβολές του ποταμού Ντούρο, στα βόρεια της χώρας, αποτελεί Πολιτιστικό Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και φημίζεται για την παραγωγή του ομώνυμου γλυκού κρασιού. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας με τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της περιοχής, όπως τον Καθεδρικό Ναό, το νεοκλασικό Stock Exchange Palace και την Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου. Δεν θα χάσουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τα κελάρια της Villa Nova de Gaia, όπου και θα γευτούμε το διάσημο κρασί Port. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


5. ΠΟΡΤΟ – ΜΠΡΑΓΚΑ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ

Πρόγευμα. Θα επισκεφτούμε μια από τις πιο «πράσινες» περιοχές της Πορτογαλίας, το Μίνχο. Πρώτος σταθμός της διαδρομής μας θα είναι η Μπράγκα, όπου θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό και το Ιερό του Ιησού που παρουσιάζει σημαντικά δείγματα στιλ μπαρόκ. Δεύτερη στάση μας η πόλη Γκιμαράες, η οποία ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Είναι η γενέτειρα πόλη της πορτογαλικής εθνικότητας καθώς και η πόλη στην οποία γεννήθηκε ο πρώτος βασιλιάς της Πορτογαλίας, ο Αλφόνσος Α’. Θα δούμε (εξωτερικά) το Ducal Palace, το κάστρο της περιοχής και το ιστορικό κέντρο, τα οποία αποτελούν και Μνημεία Ιστορικής Κληρονομιάς της UNESCO. Επιστροφή στο Πόρτο. Διανυκτέρευση.


6. ΠΟΡΤΟ – ΑΒΕΪΡΟ – ΜΠΟΥΣΑΚΟ – ΚΟΪΜΠΡΑ

Πρόγευμα και πρωινή αναχώρηση με τελικό προορισμό μας την Κοΐμπρα. Κατευθυνόμαστε αρχικά στην πόλη των καναλιών, τη «Βενετία της Πορτογαλίας», το Αβέιρο. Θα θαυμάσουμε τις χαριτωμένες βάρκες «moliceiros», που μοιάζουν με τις παραδοσιακές γόνδολες της Βενετίας. Εδώ επίσης θα δοκιμάσετε το παραδοσιακό γλυκό «ovos moles» που είναι φτιαγμένο από κρόκους αβγών και ζάχαρη. Καθ’ οδόν θα περάσουμε από τον Εθνικό Δρυμό του Μπουσάκο, όπου βρίσκεται και το ομώνυμο ανάκτορο - σήμερα ξενοδοχείο-, παλιό Μοναστήρι Καρμελιτών μοναχών με εντυπωσιακούς κήπους και ιστορικά κειμήλια. Θα συνεχίσουμε για την πόλη Κοΐμπρα, όπου θα επισκεφτούμε ένα από τα πιο παλιά πανεπιστήμια της Ευρώπης για να δούμε την υπέροχη βιβλιοθήκη του σε μπαρόκ στιλ, την Εκκλησία της Αγίας Κλάρα, όπου βρίσκεται ο τάφος της Βασίλισσας Ιζαμπέλ, της πρωταγωνίστριας του «Θαύματος των Ρόδων». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


7. ΚΟΪΜΠΡΑ – ΦΑΤΙΜΑ – ΤΟΜΑΡ – ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

Πρόγευμα και πρωινή αναχώρηση για τη Λισαβόνα. Στη διαδρομή μας θα επισκεφτούμε την πόλη Τόμαρ, η ανάπτυξη της οποίας είναι στενά συνδεδεμένη με την τάξη των Ναϊτών. Ήταν ο Dom Gualdim Pais, ο πρώτος Μέγας Διδάσκαλος της Τάξης αυτής που ίδρυσε το κάστρο και το υπέροχο Μοναστήρι του Χριστού μέσα σε αυτό. Είναι το στολίδι της πόλης και Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Τελευταία μας στάση το χωριό Φάτιμα, που φημίζεται για τις περισσότερες «εμφανίσεις» της Παναγίας (μετά την πρώτη εμφάνισή της το 1917). Λέγεται ότι παρουσιάστηκε την πρώτη φορά σε τρία μικρά παιδιά που φυλούσαν τα πρόβατα των οικογενειών τους. Θα δούμε το Παρεκκλήσι των Εμφανίσεων και το νέο Καθεδρικό Ναό της Φάτιμα. Στάση στο Πάρκο των Εθνών που δημιουργήθηκε για την EXPO της Λισαβόνας το ’98. Αναχώρηση για τη Λισαβόνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για βόλτα και ψώνια. Για το βράδυ προτείνουμε να απολαύσετε γνήσια μουσική και τραγούδια fados, «τα τραγούδια της μοίρας». Το καλύτερο κλείσιμο για μια καθαρά γεμάτη πορτογαλική μέρα. Διανυκτέρευση.


8. ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα. Λίγος χρόνος ελεύθερος στη Λισαβόνα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

1) H σειρά των ξεναγήσεων/εκδρομών μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος, Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση, 2) Απαραίτητα διαβατήρια νέου τύπου σε ισχύ.3) Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη επιβάρυνση €90 ανά άτομο.


.