Follow

Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
425€

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΔΑΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ ΟΔΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ & ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 8 μέρες

Τίρανα (1 διαν.) - Τρέμπινιε (1 διαν.) – Ντουμπρόβνικ (1 διαν.) - Σπλιτ – Σίμπενικ ή Ζαντάρι (1 διαν.) - Λίμνες Πλίτβιτσε – Ζάγκρεμπ (1 διαν.) - Λιουμπλιάνα (1 διαν.) - Βελιγράδι – Νις (1 διαν.)

Είδος: Οδική
Περίοδος: Πρωτομαγιά 2018, Αγίου Πνεύματος 2018, Άνοιξη 2018, Καλοκαίρι 2018,
Διάρκεια: 8 μέρες
Αναχωρήσεις: 28-04-2018, 26-05-2018, 16-06-2018, 30-06-2018,
1. ΑΘΗΝΑ – ΤΙΡΑΝΑ

Αναχώρηση το πρωί για Τίρανα. Η διαδρομή μας μέσω Ιωαννίνων, με ενδιάμεσες στάσεις, μας οδηγεί στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς. Μετά τις αναγκαίες διατυπώσεις και τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, συνεχίζουμε για να καταλήξουμε το βράδυ στην περιοχή των Τιράνων για δείπνο και διανυκτέρευση.


2. ΤΙΡΑΝΑ – TREMPINIE Ή ΝΕΟΥΜ

Πρόγευμα, σύντομη επίσκεψη - περιήγηση στην αλβανική πρωτεύουσα και αναχώρηση για μια από τις ομορφότερες πόλεις των ακτών της Δαλματίας, το Ντουμπρόβνικ. Διασχίζουμε τη βόρεια Αλβανία, το γραφικό κολπίσκο του Κότορ αλλά και την όμορφη Μπουτβα, όπου με ενδιάμεσες στάσεις, καταλήγουμε στο Τρέμπινιε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.


3. ΝΤΟYΜΠΡΟΒΝΙΚ

Πρόγευμα και επίσκεψη στη μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ, περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου. Χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεσαι καν ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτιρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Κυριολεκτικά πετάς πάνω από την παλαιά πόλη, πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα -πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια, κρήνες. Στη μέση, σαν βασιλόφλεβα κυλάει η Placa, μια πλακόστρωτη περατζάδα - πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά (το φαρμακείο του λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1391!) στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην πόλη, προαιρετικά μίνι κρουαζιέρα στο πευκόφυτο νησί Λόκρουμ, που φιλοξενεί και το Βοτανικό Κήπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.


4. ΣΠΛΙΤ - ΣΙΜΠΕΝΙΚ Ή ΖΑΝΤΑΡ

Μετά το πρόγευμα η όμορφη διαδρομή μας συνεχίζεται για να καταλήξουμε το μεσημέρι σε μία σημαντική πόλη και μεγάλο λιμάνι το Σπλιτ. Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την πόλη που ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιάνος επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα ρωμαϊκού κάστρου. Μία πόλη που εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι συγκεντρώνει στοιχεία πολλών διαφορετικών πολιτισμών. Η περιπλάνησή μας στις όμορφες ακτές της Αδριατικής συνεχίζεται με ένα ακόμη σημαντικό σταθμό, την πόλη Σίμπενικ, στάση & επίσκεψη. Νωρίς το βράδυ, θα τακτοποιηθούμε σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Σίμπενικ ή του Ζαντάρι. Δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.


5. ΖΑΝΤΑΡ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ - ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Πρόγευμα, σύντομη γνωριμία με την πόλη του Ζαντάρι και αναχώρηση για την περιοχή των λιμνών Πλίτβιτσε. Ένα τεράστιο εθνικό πάρκο με μία σειρά λιμνών που συνδέονται με μικρούς ή μεγαλύτερους καταρράκτες, είναι ένα θέαμα μοναδικό, μαγικές εικόνες που θα “πάρουμε μαζί μας” στο δρόμο προς το Ζάγκρεμπ. Νωρίς το βράδυ θα καταλήξουμε στην πόλη του Ζάγκρεμπ και θα έχουμε λίγο χρόνο για σύντομη γνωριμία - περιήγηση με την πρωτεύουσα της Κροατίας, με την Πλατεία του Αγίου Μάρκου με το θυρεό της χώρας, το Δημαρχείο με την πέτρινη ασπίδα, τη λεωφόρο του Κύριλλου και Μεθόδιου, κ.α. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.


6. ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, τη Λουμπλιάνα. Άφιξη, περιήγηση - γνωριμία με την πόλη που πήρε το όνομα της από τον ποταμό Λουμπλιανίτσα και σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, στην περιοχή πρώτοι εμφανίστηκαν οι αρχαίοι Έλληνες, όταν ο Ιάσων και Αργοναύτες έμειναν έναν χειμώνα εκεί μαζί με το χρυσόμαλλο δέρας, που είχαν αρπάξει από τη Μαύρη Θάλασσα και το μετέφεραν με την Αργώ, μέσω του Δούναβη, του Σάββα και του Λουμπλιάνιτσα. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης, μέχρι την τριπλή γέφυρα Tromostovje, όπου θα αντικρίσουμε το φρούριο του Αγ. Γεωργίου και θα καταλήξουμε στην Πλατεία Πρέσερν. Επιστροφή στο Ζάγκρεμπ νωρίς το απόγευμα, για να ολοκληρώσουμε τη γνωριμία με την πόλη και τα αξιοθέατα. Δείπνο, διανυκτερεύση.


7. ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΝΙΣ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη Νις. Σημαντικός σταθμός στη διαδρομή μας η πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, όπου θα έχουμε μικρή στάση γνωριμίας. Το βράδυ καταλήγουμε στην περιοχή του Νις για δείπνο και διανυκτέρευση.


8. ΝΙΣ - ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Σε κάποιες αναχωρήσεις οι διανυκτερεύσεις του Τρέμπινιε μπορεί να γίνουν στο Νέουμ.


.