Follow

Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
780€

ΜΟΣΧΑ - ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 7 μέρες

Αγία Πετρούπολη (3 διαν/σεις) – Ξενάγηση πόλης – Φρούριο Πέτρου και Παύλου – Μουσείο Ερμιτάζ - Μόσχα (3 διαν.) - Ξενάγηση – Μουσείο Κοσμοναυτών – Αρμπάτ – Κήποι Αλεξάνδρου

Είδος: Αεροπορική
Περίοδος: Χειμώνας 2018, 25η Μαρτίου 2018,
Διάρκεια: 7 μέρες
Αναχωρήσεις: 23-02-2018, 23-03-2018, 30-03-2018,
1. ΑΘΗΝΑ – ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (ΜΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΣΤΑΘΜΟ)

Πτήση για Αγ. Πετρούπολη, μέσω άλλης πόλης. Τις πρώτες πληροφορίες για την πόλη και το κέντρο της θα τις λάβετε από τον ελληνόφωνο ξεναγό σας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για να περπατήσετε στο κέντρο της πόλης και να απολαύσετε τα παγωμένα κανάλια Μόϊκα & Φωτάνκα σε αντίθεση με τα πολύχρωμα σπίτια πάνω σε αυτά. Οι γρύπες και τα λευκά λιοντάρια στολίζουν το όλο κάδρο με τον καλύτερο τρόπο. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου.


2. ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΡΟΥΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ & ΠΑΥΛΟΥ – ΕΡΜΙΤΑΖ)

Τυλιγμένη ανάμεσα σε υδάτινους δρόμους και νησίδες, το αστικό θαύμα που οραματίστηκε ο Μεγάλος Πέτρος είναι αυτή η πόλη-μουσείο και ταυτόχρονα το παράθυρο της Ρωσίας στο δυτικό κόσμο. Σήμερα θα επισκεφθείτε το Πεδίον του Άρεως, με την αιώνια φλόγα και θέα προς το ναό του ρέοντος αίματος. Ακολουθεί το Φρούριο των Πέτρου & Παύλου -τόπος ταφής των Τσάρων της Δυναστείας «Ρομανόφ», η Παναγία του Καζάν στην κεντρική λεωφόρο Νιέφκσυ και ξενάγηση εντός του Ερμιτάζ. Το 3ο σε μέγεθος μουσείο στον κόσμο με πάνω από τρία εκατομμύρια εκθέματα μεταξύ των οποίων συλλογές μεγάλων δημιουργών όπως Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ροντέν, Πάμπλο Πικάσσο, Ανρί Ματίς, Πωλ Γκωγκέν, Πωλ Σεζάν, Κλωντ Μονέ, Ρέμπραντ, αλλά και εκθέματα από την αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο και τη Ρώμη. Δείπνο εντός ξενοδοχείου. Προαιρετικά μπορείτε να επισκεφθείτε το παραδοσιακό ξύλινο χωριό δραστηριοτήτων Σουβάλοβκα. Εκεί θα βρείτε εργαστήρι χειροτεχνιών & κεραμικής, ρώσικη ξύλινη σάουνα, φάρμα & χειμερινό καταφύγιο ζώων, καφετέρια «το τσάι του Ιβάν», εστιατόριο «τσουκνίδα», χώρο εκδηλώσεων, προγράμματα ιππασίας και ψυχαγωγίας για ενήλικες, μουσικά προγράμματα και εκδηλώσεις. Ακόμα το χωριό αποτελεί την έδρα του Ρώσου Αη Βασίλη «Ντιετ Μορόζ». Αράξτε την ευκαιρία και κάντε βόλτα με μια τρόικα στα χιόνια!


3. ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ

Κάντε τις βόλτες σας στην πόλη, επισκεφθείτε αν θέλετε τα Ανάκτορα Γιουσούποφ με την κέρινη αναπαράσταση δηλητηρίασης του Ρασπούτιν. Ακόμα δοκιμάστε ένα ζεστό ρόφημα και πυροσκί στο Ανγκλετέρε και παρακολουθήστε μία εορταστική παράσταση από τα μπαλέτα Μαρίνσκυ (πρώην Κίροφ). Προαιρετικά, μπορείτε να κάνετε μία επίσκεψη.


4. ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΜΟΣΧΑ (ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΩΝ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ)

Πρωινή πτήση για Μόσχα και ακολουθεί η γνωριμία με την πρωτεύουσα, με πρώτη στάση στη γέφυρα του Πατριάρχη & τον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος. Συνεχίζετε με την ομορφότερη πλατεία του κόσμου «κόκκινη» (δηλαδή όμορφη), διακοσμημένη από το Κρεμλίνο, το Ναό του Αγ. Βασιλείου και το πολυκατάστημα Γκουμ. Στη συνέχεια θα φωτογραφήσετε πανοραμικά από το λόφο των Σπουργιτιών όλη τη Μόσχα, αλλά και την ομορφότερη «Αδελφή του Στάλιν». Θα κλείσετε με μία στάση στη διάσημη λίμνη των κύκνων με θέα την όμορφη Μονή Νοβοντέβιτσι. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας και δείπνο.


5. ΜΟΣΧΑ – ΚΗΠΟΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ – ΑΡΜΠΑΤ – ΚΑΤΩ ΑΝΑΚΤΟΡΑ (ΜΕΤΡΟ)

Πρωινή περιήγηση στον κήπο του Αλέξανδρου, με τα μικρά αγάλματα από παραμύθια. Ακολουθεί επίσκεψη στην καρδιά της Ρωσίας, «Το Κρεμλίνο», για να επισκεφθείτε τους ναούς της στέψης & ταφής των τσάρων και στην Πλατεία του Ιβάν του Μεγάλου να θαυμάσετε το μεγάλο καμπαναριό, το τσαρικό κανόνι του Φιοντόρ Α’ την τεράστια αχρησιμοποίητη τσαρική καμπάνα. Ακολουθεί στάση για ξεκούραση στο διασημότερο πεζόδρομο της πόλης «Στάρι Αρμπάτ» …σημείο που θυμίζει την δική μας Πλάκα και τέλος, θα επισκεφθείτε «τα κάτω ανάκτορα του λαού» δηλαδή τους διασημότερους σταθμούς metro, διακοσμημένους με βιτρό - μπρούτζινα αγάλματα & περίτεχνα φωτιστικά. Ακολουθήστε προαιρετικά μία όμορφη ιδιωτική ελληνόφωνη κρουαζιέρα στα κανάλια της «Βενετίας του Βορά» για να θαυμάσετε την μοναδική ομορφιά που χαρίζει αυτή η υδάτινη πόλη!


6. ΜΟΣΧΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ

Διασκεδάστε στο υπέροχο παγοδρόμιο με φόντο την Κόκκινη Πλατεία, κάντε τις Χριστουγεννιάτικες αγορές σας με παραδοσιακά προϊόντα και ρώσικες καλλιτεχνίες και δοκιμάστε ένα κρασί στο ιστορικό Πούσκιν Καφέ. Οι γιορτές εδώ κρατάνε μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου. Ενώ από το Φλεβάρη, ξεκινάνε οι ρυθμοί και τα ήθη και έθιμα της Μάσλενίτσα (της τοπικής Καρνάβαλου). Δείπνο θα δοθεί εντός του ξενοδοχείου.


7. ΜΟΣΧΑ - ΑΘΗΝΑ

Ημέρα ελεύθερη μέχρι τη μεταφορά σας στο αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Απαραίτητη ελάχιστη συμμετοχή 10 ατόμων. Κόστος επιπλέον διανυκτέρευσης και ατομικής μεταφορά στο αεροδρόμιο € 88 σε δίκλινο με πρωινό. Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του! Έτσι την ημέρα άφιξης στην Αγ. Πετρούπολη(ανάλογα με την ώρα), μπορεί να γίνει κάποια ξενάγηση. Απαραίτητη κατοχή διαβατηρίου με 6μηνη ισχύ.

Ενημέρωση για την έκδοση βίζας Ρωσίας ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ για κατόχους ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ διαβατηρίων (για διαβατήρια άλλων χωρών μπορείτε να πληροφορηθείτε από τα γραφεία μας): Για την έκδοση (απλής) βίζας απαιτούνται 6 εργάσιμες ημέρες παραμονής του διαβατηρίου στο προξενείο (για έκδοση στην Αθήνα) και χρειάζονται: το διαβατήριο (πρέπει να είναι σε ισχύ για 6 μήνες ακόμη μετά από την ημερομηνία εξόδου του ταξιδιώτη από τη Ρωσία και υπογεγραμμένο από τον κάτοχο στο αντίστοιχο πεδίο), 1 πρόσφατη (τελευταίου εξαμήνου) φωτογραφία(3,5 cm Χ 4,5 cm, έγχρωμη-ματ, σε λευκό φόντο, ενώ το πρόσωπο πρέπει να καλύπτει το 80% της φωτογραφίας), συμπληρωμένη ΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΒΙΖΑ.
Όλα τα δικαιολογητικά θα πρέπει να βρίσκονται στο γραφείο μας 12 ημέρες (το αργότερο) πριν από την ημερομηνία της αναχώρησης. Στην τιμή του εκάστοτε πακέτου είναι συνυπολογισμένη τιμή απλής βίζας. Υπάρχει δυνατότητα έκδοσης και επείγουσας βίζας (σε 3 εργάσιμες ημέρες) με επιβάρυνση 45 ευρώ.


.