Follow

Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
699€

ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ - ΜΠΡΥΖ 7 μέρες

Φρανκφούρτη - Κολωνία – Άαχεν - Μάαστριχτ (2 διαν.) - Λιέγη – Λουξεμβούργο – Βρυξέλλες - Μπρυζ (4 διαν.) - Γάνδη – Δουκέρνη – Λιλ – Αμβέρσα - Εφτελινγκ

Είδος: Αεροπορική
Περίοδος: Καλοκαίρι 2018, 15 Αυγούστου 2018,
Διάρκεια: 7 μέρες
Αναχωρήσεις: 18-07-2018, 25-07-2018, 01-08-2018, 08-08-2018, 17-08-2018,
1. ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΚΟΛΩΝΙΑ – ΑΑΧΕΝ - ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για τη Φρανκφούρτη. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση στην πόλη-οικονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Κολωνία (Köln), μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Γερμανίας χτισμένη στις όχθες του Ρήνου. Απολαύστε την εντυπωσιακή θέα της πόλης από τη γέφυρα Hohenzollern και επισκεφθείτε τον μεγαλειώδη καθεδρικό ναό του 12 αιώνα. Συνεχίζουμε για το Άαχεν (Aachen) μια από τις πιο ιστορικές πόλεις της Γερμανίας στο λεγόμενο «Τριεθνές», το σημείο που συνορεύουν Γερμανία, Ολλανδία και Βέλγιο, στην καρδιά του μεσαιωνικού βασιλείου των Φράγκων. Στο Άαχεν έφτιαξε το ανάκτορό του ο Καρλομάγνος και ήταν η πόλη στέψης των Γερμανών αυτοκρατόρων κατά τον Μεσαίωνα. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης με την αγορά (Markt) και το Δημαρχείο και θα επισκεφθούμε τον περίφημο καθεδρικό ναό που ανήκε στο συγκρότημα του παλατιού με το παλιότερο τμήμα του να ανάγεται στον 8 αιώνα, όπου φυλάσσονται σημαντικά χριστιανικά και αυτοκρατορικά κειμήλια όπως ο θρόνος και η σαρκοφάγος του Καρλομάγνου. Συνεχίζουμε για το Μάαστριχτ μια ιστορική και δραστήρια πόλη της Ολλανδίας με έντονο το φοιτητικό στοιχείο. Διανυκτέρευση.


2. ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ – ΛΙΕΓΗ - ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για τη Λιέγη (Liége), σημαντικό εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο του Βελγίου. Θα περιηγηθούμε στο πεζοδρομημένο εμπορικό κέντρο της πόλης, με τα μαγαζιά και τα καφέ, και θα δούμε τον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας διασχίζοντας τις Αρδέννες με τα καταπράσινα δάση και τα μεγαλοπρεπή κάστρα όπου θα επισκεφθούμε το Durbuy ένα από τα γραφικά μεσαιωνικά χωριά στις όχθες του ποταμού Ουρθ (Ourthe). Είναι μια μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψετε μαζί με το Versus τα καλά κρυμμένα μυστικά της κοιλάδας του ποταμού Ουρθ, μία από τις πιο γραφικές επαρχίες του Βελγίου. Ο ποταμός Ουρθ, παραπόταμος του Μεύση, διασχίζει τις βελγικές Αρδέννες και χαρακτηρίζεται από τα πεντακάθαρα νερά του και το καταπράσινο φυσικό τοπίο που τον περιβάλλει καθόλη τη διαδρομή του. Συνεχίζουμε προς το Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου και φτάνουμε στην ομώνυμη πρωτεύουσά του, την Πόλη του Λουξεμβούργου, που κατά ένα μεγάλο μέρος είναι κτισμένη μέσα σε μια χαράδρα, ξεκινάμε την περιήγησή μας όπου θα δούμε το παλάτι του Μεγάλου Δούκα, τον καθεδρικό ναό της Παναγίας, την εντυπωσιακή κόκκινη γέφυρα και τα τείχη της πόλης των τραπεζών. Σύντομη στάση στο μεσαιωνικό κάστρο της περιοχής, με σκηνικό που θυμίζει ταινία εποχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μάαστριχτ. Διανυκτέρευση.


3. ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΜΠΡΥΖ

Μετά το πρόγευμα θα ξεναγηθούμε στην πόλη του Μάαστριχτ (Maastricht), μία από τις παλαιότερες ολλανδικές πόλεις (οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι είναι η παλαιότερη, ενώ οι κάτοικοι της πόλης Ναϊμέγκεν κρατούν αυτό τον τίτλο για τη δική τους πόλη), ενώ στη συνέχεια αναχωρούμε για τις Βρυξέλλες (Ville de Bruxelles/Stad Brussel). Στα περίχωρα της πόλης θα θαυμάσουμε το Ατόμιουμ, τη Mini Europe με τα κυριότερα αξιοθέατα της Ευρώπης σε μινιατούρα σε κλίμακα 1/12, τα βασιλικά παλάτια του Laken και τον ομώνυμο βασιλικό ναό, τον γιαπωνέζικο πύργο, την κινέζικη παγόδα. Στη συνέχεια θα δούμε την κεντρική πλατεία Grand Place, μία από τις εντυπωσιακότερες πλατείες της Ευρώπης, το πασίγνωστο αγαλματάκι Manneken Pis, το οποίο απεικονίζει ένα μικρό παιδάκι που ουρεί και λέγεται ότι πρόκειται για τον γιο ενός δούκα που ουρεί πάνω από τα στρατεύματα των εχθρών πριν από μια μάχη.- Θα δούμε επίσης την πλατεία Grand Sablon με τον ομώνυμο γοτθικού ρυθμού ναό της Παναγίας, το Εθνικό Ωδείο, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μουσείο Καλών Τεχνών, τη Βασιλική πλατεία με τα Ανάκτορα, το Ευρωκοινοβούλιο και την Αψίδα του Θριάμβου. Συνεχίζουμε για τη Μπρυζ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


4. ΜΠΡΥΖ – ΓΑΝΔΗ

Μετά το πρόγευμα θα απολαύσουμε την περιήγησή μας στη Μπρυζ (Brugges), κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης, όπως το πάρκο με τη Λίμνη της Αγάπης, το νοσοκομείο του Αγίου Ιωάννη που είναι το παλαιότερο στην Ευρώπη, τον ναό της Παναγίας, το ναό του Ιερού αίματος, το μέγαρο των αρχόντων, τη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, τους κήπους του Arends, το κολέγιο της Ευρώπης, το πρώτο χρηματιστήριο του κόσμου και το ιστορικό κέντρο, ένα μοναδικό στολίδι της πόλης. Το μεσημέρι αναχωρούμε για τη Γάνδη (Gent-Gand) όπου θα δούμε το Διοικητήριο, θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό του Saint Bavo, με έργα του Ρούμπενς, του Ιερώνυμου Μπος και το υπέροχο τρίπτυχο που αποδίδεται στους αδερφούς Βαν Άικ. Θα δούμε, επίσης, το κάστρο των ιπποτών και θα γνωρίσουμε την πόλη, που κατά τον Μεσαίωνα υπήρξε ένα σπουδαίο εμπορικό σταυροδρόμι της Ευρώπης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Μπρυζ και διανυκτέρευση.


5. ΜΠΡΥΖ – ΔΟΥΝΚΕΡΚΗ – ΓΑΛΛΙΚΗ ΛΙΛ

Πρωινή αναχώρηση για τις ακτές της Μάγχης και την περίφημη Δουνκέρκη (Dunkerque). Η σημερινή παραθαλάσσια πόλη και λιμάνι διατηρεί ελάχιστες μνήμες του παρελθόντος και η παραλία όπου εξελίχθηκε η επιχείρηση Δυναμό είναι η πλαζ της πόλης. Συνεχίζουμε για τη Λιλ (Lille), μια γοητευτική πόλη στο γαλλικό τμήμα της Φλάνδρας που φημίζεται για την κουζίνα της. Η καρδιά της πόλης χτυπά στην πλατεία Ριχούρ ενώ αξιόλογη είναι μια επίσκεψη στις μπουτίκ και τα εστιατόρια της Παλιάς Λιλ. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στη Μπρυζ για να απολαύσουμε την πόλη.


6. ΜΠΡΥΖ – ΑΜΒΕΡΣΑ - ΕΦΤΕΛΙΝΓΚ

Πρωινή αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στο παραμυθένιο Έφτελινγκ! Μικρή στάση κατά την διαδρομή μας, στο παγκοσμίου φήμης λιμάνι της Αμβέρσας (Antwerpen-Anvers) και το ιστορικό κέντρο της πόλης με τα εντυπωσιακά κτίρια των ναυτιλιακών εταιριών του Μεσαίωνα. Στη συνέχεια ερχόμαστε ξανά στην Ολλανδία για να νιώσουμε την ξεγνοιασιά και να… ξυπνήσουμε το παιδί (ή τον έφηβο) που κρύβεται μέσα μας απολαμβάνοντας ένα υπερ-θέαμα που μόνο το Έφτελινγκ (Efteling) μπορεί να προσφέρει! Χαθείτε μέσα στα κρυφά περάσματα του κάστρου Symbolica, δοκιμάστε τις αντοχές σας στον καταπληκτικό καταδυτικό πύργο Baron 1898, νιώστε την αδρεναλίνη να φτάνει στα ύψη στα διαφορετικά roller coasters (The Flying Dutchman, George and the Dragon, Bab Truck), απολαύστε ένα θέαμα εποχής με ιππότες, βασίλισσες και δράκους στο Raveleijn, ταξιδέψτε με το ονειρικό Dreamflight σε χώρους και μέρη όπου μόνο η φαντασία μπορεί να σας οδηγήσει ή αφεθείτε στη μαγεία της Aquanura, ενός φαντασμαγορικού συνδυασμού μουσικής και νερού, με σιντριβάνια που φτάνουν τα 45 μέτρα ύψος!
Και δεν είναι μόνον αυτά! Τα αξιοθέατα του πάρκου είναι βασισμένα σε στοιχεία από αρχαίους μύθους και θρύλους, παραμύθια, μύθους και λαογραφία. Είναι το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο στην Ολλανδία και ένα από τα παλαιότερα θεματικά πάρκα στον κόσμο. Είναι διπλάσιο από το αρχικό πάρκο Disneyland στην Καλιφόρνια. Κάθε χρόνο το πάρκο δέχεται περίπου 5 εκατομμύρια επισκέπτες. Το 2016 ήταν το τρίτο πιο δημοφιλές θεματικό πάρκο στην Ευρώπη, πίσω από το Disneyland Paris και το Europapark. Το Έφτελινγκ χτίστηκε σε ένα υπαρκτό πευκοδάσος που βρίσκεται σε μια αγροτική περιοχή, δίνοντάς του τον χαρακτήρα ενός «φυσικού πάρκου». Μαζί με τις μεγάλες λίμνες και τους κήπους ο άφθονος πράσινος χώρος είναι μάλλον ασυνήθιστος μεταξύ των κορυφαίων θεματικών πάρκων του κόσμου. Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι η ζεστή και οικογενειακή ατμόσφαιρα που κάνει ακόμα και τα «μεγάλα παιδιά» να το απολαύσουν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Μπρυζ το βράδυ. Διανυκτέρευση.


7. ΜΠΡΥΖ – ΦΡΑΝΦΟΥΡΤΗ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την Φρανκφούρτη, όπου εφόσον το επιτρέπει ο χρόνος θα κάνουμε μια βόλτα, πριν μεταβούμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Η σειρά του μπορεί να αλλάξει. Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.


.