Follow

Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
2980€

ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 9 μέρες

Ρέικιαβικ (3 διαν.) - Παγετώνας Λάνγκγιοκουλ - Θερμές πηγές Ντεϊλνταρτουνγκούβερ – Λαουγκαρμπάκκι (1 διαν.) - Γκλαουμπάερ – Ακουρέιρι (1 διαν.) - Καταρράκτης Γκόνταφος - Χούσαβικ/Φάλαινες - Λίμνη Μιβάτν (1 διαν.) - Ντιμουμποργκίρ - Νάμασκαρντ - Γεωθερμικό πεδίο Χβερίρ - Ντέττιφος - Εγκιλσταντίρ - Ανατολικά Φιόρδ (1 διαν.) - Λίμνη Γιόκουλσαρλον με παγόβουνα/Αμφίβια οχήματα - Εθνικό Πάρκο Σκαφτάφελ/Καταρράκτης Σβάρτιφος - Μαύρη Παραλία - Καταρράκτες Σκόγκαφος και Σέλγιαλαντσφος – Χβόλσβολουρ (1 διαν.) - Χρυσός Κύκλος

Είδος: Αεροπορική
Περίοδος: Καλοκαίρι 2018,
Διάρκεια: 9 μέρες
Αναχωρήσεις: 04-08-2018,
ΑΘΗΝΑ – ΡΕΙΚΙΑΒΙΚ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω με BRITISH ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, την βορειότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τον Καθεδρικό ναό, την κεντρική εμπορική λεωφόρο, το γραφικό της λιμάνι, τα πολύχρωμα σπίτια, τα κυβερνητικά κτίρια, τις πλατείες και άλλα αξιοθέατα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


2. ΡΕΙΚΙΑΒΙΚ - ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ ΛΑΝΓΚΓΙΟΚΟΥΛ - ΘΕΡΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΝΤΕΪΛΝΤΑΡΤΟΥΝΓΚΟΥΒΕΡ - ΛΑΟΥΓΚΑΡΜΠΑΚΚΙ

Από σήμερα ξεκινάμε την εξερεύνηση των θαυμάτων της Ισλανδίας. Η επίσκεψή μας στον επιβλητικό παγετώνα Λανγκγιοκούλ (Langjokull) με ειδικά οχήματα, η δυνατότατα που θα έχουμε να περπατήσουμε πάνω σε αυτόν, αλλά κυρίως το γεγονός ότι θα βρεθούμε στα βάθη του και θα διατρέξουμε τις σπηλιές του πάγου με το βαθύ γαλάζιο τους χρώμα, θα μας συνεπάρει. Μια εμπειρία μοναδική, που θα μείνει για πάντα στο μυαλό και στην ψυχή μας. Στη συνέχεια, διασχίζοντας την ύπαιθρο με διάσπαρτα μικρά χωριουδάκια μέσα στην απεραντοσύνη του τοπίου και με στάση στις θερμές πηγές Ντεϊλνταρτουνγκούβερ (Deildartunguhver), φθάνουμε στο γραφικό Λαουγκαρμπάκκι (Laugarbakki). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


3. ΛΑΟΥΓΚΑΡΜΠΑΚΚΙ - ΓΚΛΑΟΥΜΠΑΕΡ - ΑΚΟΥΡΕΙΡΙ

Μια νέα εμπειρία με εναλλασσόμενα γραφικά τοπία μας περιμένει σήμερα, καθώς, ύστερα από επιλεγμένες στάσεις και επίσκεψη στην πιο παλιά φάρμα-μουσείο της Ισλανδίας, την Γκλαουμπάερ (Glaumbær) με τα χαρακτηριστικά σπίτια και τις χορταρένιες οροφές τους, θα φθάσουμε στο Ακουρέιρι, μια γραφική και πανέμορφη πόλη, κτισμένη στο άκρο του μεγαλύτερου φιόρδ της χώρας, του Έγια (Eyjafjörður), με υπέροχη ακτογραμμή. Περιήγηση στην πόλη με τα όμορφα κτίρια και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή. Διανυκτέρευση.


4. ΑΚΟΥΡΕΙΡΙ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΓΚΟΝΤΑΦΟΣ - ΧΟΥΣΑΒΙΚ/ΦΑΛΑΙΝΕΣ - ΛΙΜΝΗ ΜΙΒΑΤΝ

Πρωινή αναχώρηση για να θαυμάσουμε τον μεγαλοπρεπή καταρράκτη Γκόνταφος, τον Καταρράκτη των Θεών. Συνεχίζουμε για το Χούσαβικ, το χωριό των ντόπιων φαλαινοθηρών, όπου θα κάνουμε μια κρουαζιέρα με ειδικό πλοιάριο και θα προσπαθήσουμε να δούμε και να φωτογραφίσουμε (αν είμαστε τυχεροί) φάλαινες που ζουν στα νερά της Αρκτικής. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε με προορισμό τη λίμνη Μιβάτν (Mývatn), ένα ακόμα από τα πολλά αξιοθέατα αυτής της χώρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή της λίμνης. Διανυκτέρευση.


5. ΛΙΜΝΗ ΜΙΒΑΤΝ - ΝΤΙΜΟΥΜΠΟΡΓΚΙΡ - ΝΑΜΑΣΚΑΡΝΤ - ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΧΒΕΡΙΡ - ΝΤΕΤΤΙΦΟΣ - Α ΕΓΚΙΛΣΤΑΝΤΡΙΡ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΦΙΟΡΔ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας διαδρομής θα εξερευνήσουμε την ηφαιστειακή περιοχή γύρω από τη λίμνη Μιβάτν. Θα δούμε τους παράξενους σχηματισμούς της λάβας στο Ντιμουμποργκίρ (Dimmuborgir: "σκοτεινά κάστρα"), θα διασχίσουμε την απόκοσμη περιοχή Νάμασκαρντ (Námaskarð) και θα εκπλαγούμε από το γεωθερμικό πεδίο Χβερίρ με τη ζέουσα λάσπη, τις θερμές πηγές και τα φουμαρόλια - ένα σκηνικό που παραπέμπει στον Άρη. Στη συνέχεια, θα αντικρύσουμε τον καταρράκτη με τον μεγαλύτερο όγκο νερού στην Ευρώπη, τον Ντέττιφος (Dettifoss) και θα κατευθυνθούμε προς τα Ανατολικά Φιόρδ μέσα από τοπία σεληνιακά και με ενδιάμεση στάση στο Εγκιλσταντίρ, που αποτελεί την μεγαλύτερη πόλη της περιοχής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή. Διανυκτέρευση.


6. ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΦΙΟΡΔ - ΛΙΜΝΗ ΓΙΟΚΟΥΛΣΑΡΛΟΝ ΜΕ ΠΑΓΟΒΟΥΝΑ/ΑΜΦΙΒΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΚΑΦΤΑΦΕΛ/ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΣΒΑΡΤΙΦΟΣ - ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΣΚΟΓΚΑΦΟΣ ΚΑΙ ΣΕΛΓΙΑΛΑΝΤΣΦΟΣ - ΧΒΟΛΣΒΟΛΟΥΡ

Η πορεία μας κατά μήκος της δαντελωτής ακτογραμμής θα μας φέρει σήμερα στη λιμνοθάλασσα του παγετώνα Γιόκουλσαρλον (Jokulsarlon), στο νότιο άκρο του Εθνικού Πάρκου Vatnajökull. Και εδώ μας περιμένει ακόμα μια συναρπαστική εμπειρία, καθώς θα επισκεφθούμε με αμφίβια οχήματα την ανείπωτης ομορφιάς παγετωνική λίμνη. Εικόνες ασύλληπτες, παγόβουνα και κομμάτια πάγου διαφόρων μεγεθών, σχημάτων και χρωμάτων από μπλε έως βαθύ γαλανό, ακόμα και σκούρο πράσινο, αργοπλέουν στα κρυστάλλινα και γαλήνια νερά της λίμνης. Συνεχίζουμε στη νότια ακτογραμμή του νησιού, στη σκιά του ηφαιστείου Εϊγιαφιάτλαγιοκουτλ (Eyjafjallajökull), το τεράστιο ηφαιστειακό νέφος του οποίου, κατά την έκρηξη του Απριλίου του 2010, κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και προκάλεσε διακοπή αεροπορικών μεταφορών, κυρίως στη βορειοδυτική Ευρώπη. Θα έχουμε επιλεγμένες στάσεις στο Εθνικό Πάρκο Σκαφτάφελ (Skaftafell), όπου θα δούμε τον υπέροχο καταρράκτη Σβάρτιφος (Svartifoss, Μαύρο Καταρράκτη), καθώς και στην περίφημη Μαύρη Παραλία με την κατάμαυρη ηφαιστειακή άμμο, τις σπηλιές από βασάλτη και τους εντυπωσιακούς πετρώδεις σχηματισμούς. Και από εκεί στους θεαματικούς καταρράκτες Σκόγκαφος (Seljalandsfoss) και Σέλγιαλαντσφος (Seljalandsfoss), μέχρι το ξενοδοχείο μας στο Χβόλσβολουρ (Hvolsvöllur). Κι ένα ερώτημα θα μείνει μάλλον αναπάντητο στο τέλος μιας ακόμα συναρπαστικής μέρας: υπάρχει περίπτωση να πάψει να μας εκπλήσσει ποτέ αυτή η χώρα;


7. ΧΒΟΛΣΒΟΛΟΥΡ - ΧΡΥΣΟΣ ΚΥΚΛΟΣ - ΡΕΙΚΙΑΒΙΚ

Συνεχίζουμε σήμερα το οδοιπορικό μας με τα αξιοθέατα του περίφημου "Χρυσού Κύκλου", που μας προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από φυσικά φαινόμενα και μυστικά της φύσης. Πρώτος μας σταθμός μας είναι ο Μεγάλος Πίδακας (Geyser), που έδωσε το όνομά του σε όλες τις θερμές πηγές του κόσμου. Στην περιοχή αυτή θα θαυμάσουμε έναν από τους πιο ενεργούς θερμοπίδακες, τον Strokkur, που εκτοξεύει ατμούς και νερό σε ύψος 30 μέτρων. Συνεχίζουμε για τον Gulfoss, τον Χρυσό Καταρράκτη, έναν από τους εντυπωσιακότερους της Ευρώπης: χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι. Τελευταίος μας σταθμός, το Pingvellir με το παλαιότερο δημοκρατικό Κοινοβούλιο (930 μ.Χ). Το Pingvellir βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Pingvallavatn, τη μεγαλύτερη του νησιού, η οποία αποτελεί Εθνικό Πάρκο. Το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο αυτό, είναι στην πραγματικότητα το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών της Γης - της Ευρασιατικής και της Βορειοαμερικανικής. Ο συνδυασμός φυσικών φαινομένων και η ιστορική σημασία του Pingvellir, το καθιστά αναπόσπαστο κομμάτι της Ισλανδικής ζωής. Μετά τις επισκέψεις μας θα επιστρέψουμε στο Ρέικιαβικ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


8. ΡΕΙΚΙΑΒΙΚ - ΜΠΛΟΥ ΛΑΓΚΟΥΝ - ΡΕΙΚΙΑΒΙΚ

Μια ακόμα μοναδική εμπειρία αφήσαμε για το τέλος του ταξιδιού μας: το μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο, στο οποίο δημιουργήθηκε η μεγάλη Λίμνη Blue Lagoon με τα αναβλύζοντα ιαματικά νερά θερμοκρασίας 37-39 βαθμών Κελσίου. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το μπάνιο σας και να νιώσετε τις ευεργετικές του επιδράσεις. (Σας παραδίδονται και οι απαραίτητες πετσέτες). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Ρέικιαβικ και χρόνος ελεύθερος για βόλτα.


9. ΡΕΙΚΙΑΒΙΚ - ΑΘΗΝΑ

Ελεύθερος χρόνος μέχρι τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα, έχοντας όμως αφήσει ένα κομμάτι της ψυχής μας σε αυτή την τόσο συναρπαστική, από κάθε άποψη, χώρα!


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, επισκέψεων ενδέχεται να αλλάζει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος. Η παρατήρηση φαλαινών εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες (ορατότητα, καθαρός ουρανός, κατάσταση θάλασσας κλπ.). Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.


.