Follow

Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
525€

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ - ΠΡΑΓΑ ΟΔΙΚΗ 9 μέρες

Νις ή Κρούσεβατς (1 διαν.) – Βουδαπέστη (2 διαν.) – Πράγα (3 διαν.) - Κάρλοβυ Βάρυ – Βιέννη (1 διαν.) – Νις ή Κρούσεβατς (1 διαν.)

Είδος: Οδική
Περίοδος: Άνοιξη 2018, Καλοκαίρι 2018, Πρωτομαγιά 2018, Αγίου Πνεύματος 2018,
Διάρκεια: 9 μέρες
Αναχωρήσεις: 28-04-2018, 26-05-2018, 23-06-2018,
1. ΑΘΗΝΑ – ΝΙΣ

Aναχώρηση το πρωί από Αθήνα. Hμίωρη στάση στην περιοχή της Λαμίας και της Λάρισας και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για το συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και η διαδρομή μας έξω από τα Σκόπια μας οδηγεί στην περιοχή της Νις. Δείπνο και διανυκτέρευση.


2. ΝΙΣ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για Βουδαπέστη. Προσπερνώντας την πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, και το Νόβισαντ φθάνουμε στα σύνορα της Ουγγαρίας και την πόλη του Σέγκετ. Το απόγευμα η πανέμορφη Βουδαπέστη μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να την γνωρίσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο. Προαιρετικά μίνι κρουαζιέρα με καραβάκι στο Δούναβη ‘απολαμβάνοντας’ έτσι τη νυχτερινή όψη της πόλης. Διανυκτέρευση.


3. ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Πρόγευμα και η ξενάγησή μας ξεκινά από τη Βούδα και το λόφο του Γκέλερτ και συνεχίζεται με τους Πύργους των Ψαράδων, την θαυμαστή εκκλησία του Ματία, όπου στέφονταν οι βασιλιάδες για να απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το ολόδροσο νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη. Λίγο αργότερα, διασχίζοντας μια από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, την γέφυρα των Αλυσίδων, θα βρεθούμε στην Πέστη και την Πλατεία Ηρώων, στολισμένη με υπέροχα αγάλματα και τελειώνουμε με τον Καθρεδικό Ναό του Αγ. Στεφάνου. Γεύμα και στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί, μπορούμε να επισκεφθούμε τον εμπορικό δρόμο Vaci. Για το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικά διασκέδαση σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά και κρασί. Διανυκτέρευση.


4. ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΡΑΓΑ

Μετά το πρόγευμα αφήνουμε την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και συνεχίζουμε το ταξίδι μας μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή για την πρωτεύουσα της Τσεχίας, την Πράγα. Άφιξη στη ‘’Χρυσή πόλη’’ και πρώτη γνωριμία με την πόλη και τα αξιοθέατα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.


5. ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) – ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ

Πρόγευμα και αρχίζουμε αμέσως την ξενάγηση της πόλης, από την Καστρούπολη με το μεγαλοπρεπή Ναό του Αγ. Βίτο, κατηφορίζουμε στη συνέχεια για να συναντήσουμε το Ναό του Αγ. Γεωργίου, καθώς και τη γέφυρα του Καρόλου και να καταλήξουμε στο Δημαρχείο με το Αστρονομικό Ρολόΐ, την οδό Παρισίων και την Εβραΐκή Συνοικία και τέλος τη γέφυρα του Τσεχ. Αμέσως μετά, θα επισκεφθούμε το γραφικό καταπράσινο θέρετρο του Κάρλοβυ Βάρυ με τις φημισμένες ιαματικές πηγές στην κοιλάδα του ποταμού Τέμπλα. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε Βασιλική Πόλη από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής, όπως ο Τσάρος Πέτρος, ο Γκαίτε, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Μαρξ κ.α. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια του χωριού ή να κάνουμε αγορές στα πολυάριθμα μαγαζιά. Επιστροφή στην Πράγα, δείπνο και διανυκτέρευση.


6. ΠΡΑΓΑ

Μετά το πρόγευμα έχετε να επιλέξετε περιπάτους για να ολοκληρώσετε τη γνωριμία με την πόλη και την αγορά της, με τα περίφημα κρύσταλλα Βοημίας, ή προαιρετικά εκδρομή στη Δρέσδη, τη «Φλωρεντία των Γερμανών». Ο ποταμός Έλβας τη χωρίζει σε δύο τμήματα, την παλαιά και την νέα πόλη. Αυτός ο διαχωρισμός έχει λιγότερη σημασία σήμερα μετά τους βομβαρδισμούς του 1945, αφού μέσα σε μια νύχτα άλλαξε ολόκληρο το σχέδιο της πόλης. Παρόλα αυτά όμως παραμένει πλούσια σε μνημεία, με μεγάλη καλλιτεχνική και πολιτιστική παράδοση. Θα δούμε λοιπόν το μεγαλειώδες αρχιτεκτονικό συγκρότημα «Zwimger», μέρος της πριγκιπικής κατοικίας του 17ου αιώνα, πολυτελές κτίριο σε ρυθμό Μπαρόκ, σχεδιασμένο από τον Mathias Poppelman. Ακολουθεί επίσκεψη στην Πλατεία Θεάτρου, με το Θέατρο της Όπερας και στην Καθολική Εκκλησία της Αυλής, ένα πραγματικό κόσμημα αρχιτεκτονικής, έργο του Ιταλού Gaetano Chiaveri. Χρόνος ελεύθερος. Γεύμα προαιρετικά και επιστροφή στην Πράγα για δείπνο και διανυκτέρευση.


7. ΠΡΑΓΑ – ΒΙΕΝΝΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για Βιέννη. Νωρίς το μεσημέρι φθάνουμε στην πόλη του Τράους και θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο Σένμπρουν, ενώ στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε τα κτίρια της Δακτυλίου Λεωφόρου (Ring), την κρατική Όπερα, τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, τους Αυτοκρατορικούς και Λαΐκούς κήπους, το Παλάτι Χόφμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Χρηματιστήριο, καθώς και το Πανεπιστήμιο. Ακολουθεί η Πλατεία Σβαρτσενμπέργκ με το ομώνυμο άγαλμα και ο γοτθικού ρυθμού Καθρεδικός Ναός του Αγ. Στεφάνου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο σε εστιατόριο της πόλης, διανυκτέρευση.


8. ΒΙΕΝΝΗ – ΝΙΣ

Mετά το πρόγευμα, θα αναχωρήσουμε μέσω της γνωστής διαδρομής (Βουδαπέστη - Σέγκετ - Βελιγράδι) με ενδιάμεσες στάσεις για την περιοχή της Νις. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.


9. ΝΙΣ – ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα και αφήνουμε τη Σερβία με προορισμό τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιείται και με διαφορετική σειρά


.