Follow

Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
335€

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ 4 μέρες

Βελιγράδι (3 διαν.) - Ξενάγηση πόλης

Είδος: Αεροπορική
Περίοδος: Χειμώνας 2018, Άνοιξη 2018,
Διάρκεια: 4 μέρες
Αναχωρήσεις: Καθημερινά από 07-01-2018 ως 31-03-2018 εκτός Αργιών,
1. ΑΘΗΝΑ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, απλωμένο στη συμβολή των ποταμών Σάββα και Δούναβη, με ιστορία 7.000 χρόνων, που δεν αφήνει κανέναν επισκέπτη αδιάφορο από την ομορφιά του και τις γοητευτικές του αντιθέσεις. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Για το βράδυ, προαιρετική δυνατότητα να ακολουθήσετε μίνι κρουαζιέρα στα φωτισμένα νερά του Σαβα και Δούναβη, καταλήγοντας στην παλιά περιοχή του Βελιγραδίου, το Ζέμουν, δοκιμάζοντας τη τύχη σας στο νέο καζίνο της πόλης.


2. ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα γνωρίσουμε τη Σέρβικη πρωτεύουσα ή αλλιώς τη «Λευκή πόλη» των Βαλκανίων. Ξεκινώντας από το σήμα κατατεθέν της πόλης, το Οθωμανικό Φρούριο Καλεμεγκνταν, σκαρφαλωμένο σε βράχο πάνω ακριβώς στη συμβολή του ποταμού Σάβα και Δούναβη, θα θαυμάσουμε τη θέα της πόλης από ψηλά, πριν βρεθούμε στην πλατεία Δημοκρατίας, όπου κυριαρχεί το άγαλμα του πρίγκιπα Κνεζ Μιχαΐλο, σημείο συνάντησης των ντόπιων κατοίκων. Δεξιά της πλατείας βρίσκεται το Εθνικό Θέατρο, ενώ αριστερά της ξεκινάει ο γνωστός εμπορικός δρόμος Κνεζ Μιχαΐλοβα, στολισμένος με νεοκλασικά κτίρια, γκαλερί και πολυκαταστήματα. Ανάμεσα στα αξιοθέατα θα δούμε τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο Ναό στον κόσμο, τον Αγ. Σάββα, το Λευκό Παλάτι, το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο, το Σπίτι των Λουλουδιών, μουσείο και κατοικία του ηγέτη Τίτο κα. Μεταφορά, τακτοποίηση και ξεκούραση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δυνατότητα να παρακολουθήσετε την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Καθεδρικό ναό του αρχάγγελου Μιχαήλ και εν συνεχεία επισκεφτείτε τη μποέμ συνοικία Σκαντάρσκα για να δοκιμάσετε τη σέρβικη κουζίνα σε ένα από τα γραφικά της ταβερνάκια με συνοδεία ζωντανής μουσικής.


3. ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Πρόγευμα και για όσους επιθυμούν (κόστος συμμετοχής € 90) ακολουθεί εκδρομή στην ειδυλλιακή πεδιάδα της Βοϊβοντίνα και τον Εθνικό δρυμό Φρούσκα Γκόρα με δασώδεις λόφους κατά μήκος του Δούναβη. Θα επισκεφθούμε την κουκλίστικη πόλη Σρέμσκι Καρλόβσκι ή αλλιώς όπως ονομάζεται Μπαρόκ Πόλη, με ιστορικά και καλλιτεχνικά μνημεία, όπως το Πατριαρχείο, η Σέρβικη Ορθόδοξη εκκλησία, το Νομαρχιακό Μουσείο, το πρώτο σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης, καθώς και το γνωστό ιστορικό παρεκκλήσι της Ειρήνης. Επόμενος σταθμός μας το μοναδικό Νόβισαντ, που το διασχίζει ο Δούναβης και απλώνεται στις πλαγιές της Φρούσκα Γκόρα, ενώ το κέντρο της πόλης κοσμούν ιστορικά κτίρια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών. Επιστροφή το βράδυ στο Βελιγράδι.


4. ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρόγευμα χρόνος ελεύθερος μέχρι τη μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων. Το τελικό ημερήσιο πρόγραμμα θα το παραλάβετε με το ενημερωτικό σας. Κόστος για επιπλέον νύχτα / άτομο + € 50 Five points.


.