Follow

Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
645€

ΑΛΣΑΤΙΑ & ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 6 μέρες

Στρασβούργο (4 διαν.) – Κρασοχώρια Αλσατίας – Κολμάρ – Φράιμπουργκ – Μπάντεν – Τριέρ (1 διαν.) – Κρασοχώρια του Μοζέλα

Είδος: Αεροπορική
Περίοδος: Καλοκαίρι 2018, 15 Αυγούστου 2018,
Διάρκεια: 6 μέρες
Αναχωρήσεις: 19-07-2018, 25-07-2018, 07-08-2018, 15-08-2018,
1. ΑΘΗΝΑ – (ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ) – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Φρανκφούρτη. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη Χαϊδελβέργη, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο με τις όμορφες πλατείες και τις υπαίθριες αγορές, τις ενδιαφέρουσες εκκλησίες, όπως των Ιησουϊτών, και του Αγίου Πνεύματος και κτίρια με Μπαρόκ αρχιτεκτονική. Συνεχίζουμε για το Στρασβούργο, άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.


2. ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και πανοραμική περιήγηση στην πρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου που είναι κτισμένη στην δυτική όχθη του Ρήνου και διασχίζεται από τον ποταμό Ιλλ. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης όπου δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός με ύψος 142 μ. που είναι ένας από τους 6 υψηλότερους στον κόσμο, με το Αστρονομικό Ρολόι στο εσωτερικό του. Θα περιπλανηθούμε στην περιοχή με τα γραφικά στενά που είναι γνωστή σαν «μικρή Γαλλία» με τα ξύλινα σπιτάκια τα αμέτρητα γεφύρια και τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια. Απόγευμα ελεύθερο.


3. ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – (ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ) – ΜΠΑΝΤΕΝ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το Μπάντεν Μπάντεν, που βρίσκεται επίσης στον Μέλανα Δρυμό και είναι ένα από τα πιο πολυτελή κέντρα λουτροθεραπείας της Ευρώπης. Επόμενος σταθμός μας το γραφικό Φράιμπουργκ. Στην πανοραμική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό της πόλης του 13ου αιώνα, χαρακτηριστικό δείγμα ρωμανικού και γοτθικού ρυθμού, και το ιστορικό Κάουφχαους του 16ο αιώνα. Η βόλτα θα ολοκληρωθεί από το Δημαρχείο απ’ όπου ξεκινά ένα μοναδικό σύμπλεγμα καναλιών και στενών πλακόστρωτων οδών με παραδοσιακά εστιατόρια που φημίζονται για τις τοπικές λιχουδιές από κυνήγι, αριστοκρατικά καφενεία και μπυραρίες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.


4. ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – (ΕΓΚΙΣΕΜ – ΚΟΛΜΑΡ – ΡΙΚΒΙΡ)

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για το το γραφικό χωριό Έγκισεμ (Eguisheim) στη βόρειο-ανατολική Γαλλία στο οποίο οι λέξεις ποτέ δεν μοιάζουν αρκετές για να περιγράψουν την ομορφιά του. Βρίσκεται «απλωμένο» γύρω από ένα φρούριο του 8ου αιώνα και έχει αλλάξει ελάχιστα τους τελευταίους πέντε αιώνες. Το χωριό οχυρώθηκε για πρώτη φορά το 1257 και τον 16ο αιώνα κατασκευάστηκαν στενά πέτρινα σοκάκια σε κύκλους, δίνοντας στο Eguisheim έναν μοναδικό χαρακτήρα. Το κλίμα της περιοχής είναι ιδανικό για αμπελοκαλλιέργεια. Έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι του είναι αμπελουργοί και τα σπίτια τους τα χρησιμοποιούν σαν κελάρια και μαγαζιά όπου οι πολυάριθμοι τουρίστες μπορούν να γευτούν ή και να αγοράσουν το κρασί τους. Συνεχίζουμε για το Κολμάρ, το στολίδι της Αλσατίας που βρίσκεται στο δρόμο του κρασιού. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό του κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Θα δούμε το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Ελεύθερος χρόνος στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την Μικρή Βενετία που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και εστιατόρια. Μην λησμονήσετε να φωτογραφηθείτε με φόντο την Οικία Πφίστερ που κατασκευάστηκε γύρω στα 1537 και αποτελεί δείγμα γερμανικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Επόμενος σταθμός μας το χωριό Ρίκβιρ. Ένας δημοφιλή τουριστικό προορισμό κυρίως για την αρχιτεκτονική των κτιρίων του 16ου αιώνα, που μοιάζουν ανέπαφα, και των τειχών που το περιβάλλουν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.


5. ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – (ΝΑΝΣΥ – ΤΡΙΕΡ)

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Νανσύ, ιστορική πόλη, πρωτεύουσα του νομού Μερτ-ε-Μοζέλ, ενός των τεσσάρων στην περιφέρεια της Λωρραίνης στη Γαλλία, της οποίας είναι πολιτιστική πρωτεύουσα. Είναι η γενέτειρα της Ιωάννας της Λωρραίνης και υπάρχει άγαλμα προς τιμή της. Βρίσκεται επί του ποταμού Μερτ και κατά τον 9ο αιώνα αποτελούσε κάστρο και έδρα των Δουκών της Λωρραίνης. Συνεχίζουμε για τη Τριέρ. Άφιξη και πρώτη γνωριμία της αρχαιότερης Γερμανικής πόλης. Οι γέφυρες του Μοζέλα θα μας δώσουν την ευκαιρία να επισκεφθούμε μερικά από τα σημαντικότερα Ρωμαϊκά μνημεία, όπως την Πόρτα Νίγκρα, το αρχαίο αμφιθέατρο, τα λουτρά κα. Μια επίσκεψη σε έναν από τους σπουδαιότερους καθεδρικούς της χώρας, πέρασμα από την κεντρική πλατεία της αγοράς με τα κτίσματα εποχής, καθώς και το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Κάρολος Μαρξ θα ολοκληρώσουν την εικόνα της παλιάς πόλης, πολλά κτίσματα της οποίας βρίσκονται στις καλένδες της Ουνέσκο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.


6.ΤΡΙΕΡ – (ΚΡΑΣΟΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΖΕΛΑ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΡΗΝΟΥ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ) – ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα και επιβίβαση στο πούλμαν για να ακολουθήσουμε τη κοιλάδα του Μοζέλα, μια από τις πλέον γνωστές κρασοπαραγωγούς περιοχές της Γερμανίας. Μικρά χωριουδάκια με τα χαρακτηριστικά σπίτια της περιοχής όπως το Μπουργκεν, το Μιντεν, το Κοεμ, κατάφυτες κοιλάδες και αμπελώνες κατά μήκος του ποταμού θα μας συνοδεύσουν μέχρι να φθάσουμε στο διασημότερο κρασοχώρι της περιοχής το Μπερνκαστελ, με τα ομώνυμα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά. Το Bernkastel-Kues βρίσκεται στην κοιλάδα του Μοζέλα και είναι ένα ελκυστικό χωριουδάκι που τραβά την προσοχή όλες τις εποχές του χρόνου τόσο ντόπιων όσο και ξένων που εδώ βρίσκουν μερικές από τις ωραιότερες εικόνες της επαρχιακής Γερμανίας. Γνωστό και ως το «μεσαιωνικό μαργαριτάρι» του Μοζέλα, το χωριό αυτό χωρίζεται σε δύο τμήματα τα οποία ενώνονται με μια γέφυρα! Συνεχίζουμε για το Ρήνο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να πλεύσουμε μια κρουαζιέρα στον ποταμό και συγκεκριμένα στο κεντρικό τμήμα του, απολαμβάνοντας μια τεράστια κοιλάδα διάσπαρτη από αμπέλια και μεσαιωνικά κάστρα και τον βράχο της μυθικής Λορελει στη μέση της κοιλάδας, η οποία βρίσκεται στις καλένδες της Ουνέσκο. Αργά το απόγευμα άφιξη στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

1.Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
2.Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
3.Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .
4.Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
5.Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
6.Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
7.Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35
8.Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.


.