Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
155€

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΚΑΘ. ΔΕΥΤΕΡΑ 3 & 4 μέρες

Γεφύρι της Άρτας – Άρτα - Ιωάννινα -Τζουμέρκα – Γεφύρι της Πλάκας – Πράμαντα – Άγναντα - Πρέβεζα

Είδος: Οδική
Περίοδος: Καθαρά Δευτέρα 2018,
Διάρκεια: 3 & 4 μέρες
Αναχωρήσεις: 16-02-2018, 17-02-2018,
1. ΑΘΗΝΑ – ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ – ΑΡΤΑ

Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση για την Άρτα με ενδιάμεσες στάσεις. Φτάνοντας στον προορισμό μας θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το πασίγνωστο γεφύρι της Άρτας, λιθόκτιστη γέφυρα του ποταμού Άραχθου, του 17ου αιώνα μΧ,. που έγινε πασίγνωστη από το ομώνυμο θρυλικό δημοτικό τραγούδι που αναφέρεται στην "εξ ανθρωποθυσίας" θεμελίωσή του. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο εντός του ξενοδοχείου και διανυκτέρευση.


2. ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ – ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ – ΠΡΑΜΑΝΤΑ – ΑΓΝΑΝΤΑ

Μετά το πρόγευμα, θα αναχωρήσουμε για τα πανέμορφα Τζουμέρκα ένα φυσικό τοπίο όπου συνυπάρχουν αρμονικά οι ορεινοί όγκοι, με την πλούσια βλάστηση και το υγρό στοιχείο. Πρώτη στάση μας το γεφύρι της Πλάκας, το μεγαλύτερο πέτρινο μονότοξο γεφύρι στην Ελλάδα, με τόξο ανοίγματος 40 μέτρων και ύψος περίπου 20 μέτρα. Στην πορεία θα επισκεφτούμε τα Πράμαντα, οικισμός, αμφιθεατρικά χτισμένος σε υψόμετρο 840μ. στους πρόποδες της Στρογγούλας, ίσως της πιο επιβλητικής κορυφής των πολυτραγουδισμένων Τζουμέρκων. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα στο κεφαλοχώρι και στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε για να συναντήσουμε τα Άγναντα, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και περίπατο σε ένα τοπίο που κύριο χαρακτηριστικό του είναι η πλουσιότατη βλάστηση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.


3. ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Μετά το πρόγευμα, θα αναχωρήσουμε για τα Ιωάννινα. Θα επισκεφτούμε το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη, το κάστρο της πόλης, την λίμνη αλλά και το γραφικό νησάκι του Αλή Πασά. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και αγορά τοπικών προϊόντων και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο εντός του ξενοδοχείου και διανυκτέρευση.


4. ΑΡΤΑ – ΠΡΕΒΕΖΑ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην πόλη της Άρτας και αναχώρηση για την πόλη της Πρέβεζας όπου θα κάνουμε στάση για φαγητό. Στη συνέχεια αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Συνοπτικό 3ήμερης εκδρομής: Δεν περιλαμβάνεται η 3η μέρα.

Η σειρά των επισκέψεων&άλλων εκδηλώσεων μπορεί να αλλάξει λόγω των αργιών & για την καλύτερη διεξαγωγή του ταξιδιού.


.