Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
159€

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΚΑΣΤΡΑ ΚΑΘ. ΔΕΥΤΕΡΑ 3 & 4 μέρες

Αγία Θεοδώρα – Καλαμάτα - Καρδαμύλη – Οίτυλο – Αρεόπολη - Κορώνη – Μεθώνη – Πύλος - Μεσσήνη

Είδος: Οδική
Περίοδος: Καθαρά Δευτέρα 2018,
Διάρκεια: 3 & 4 μέρες
Αναχωρήσεις: 16-02-2018, 17-02-2018,
1. ΑΘΗΝΑ – ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί. Επιβίβαση στο λεωφορείο, αναχώρηση μέσω Ισθμού και με ενδιάμεσες στάσεις νωρίς το μεσημέρι φτάνουμε έξω από την Μεγαλόπολη στο χωριό Βάστα Αρκαδίας για να επισκεφτούμε το θαύμα της φύσης, την εκκλησία της Αγίας Θεοδώρας. Δεκαεπτά πελώρια δέντρα ξεπηδούν από τη στέγη της, ενώ από τα θεμέλιά της αναβλύζουν τα νερά ενός κεφαλαριού. Χρόνος ελεύθερος και το απόγευμα μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο διαμονής μας στην παραλία Καλαμάτας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο δείπνο & διανυκτέρευση.


2. ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ – ΟΙΤΥΛΟ – ΑΡΕΟΠΟΛΗ

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για μια βόλτα στην Μεσσηνιακή Μάνη, μια διαδρομή που θα μας εντυπωσιάσει. Πρώτα θα επισκεφθούμε την Καρδαμύλη, έναν τόπο με μεγάλη ποικιλία τοπίων και αυστηρά παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Έπειτα θα συναντήσουμε το Οίτυλο, μια πόλη που ξεχωρίζει για την γραφικότητα του τοπίου, για τη φιλοξενία των ντόπιων και για τους 67 παραδοσιακούς πετρόχτιστους οικισμούς από τους 98 που διαθέτει στο σύνολό της η Μάνη. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο διοικητικό και εμπορικό κέντρο της Μάνης, την Αρεόπολη. Πλακόστρωτα σοκάκια, παλαιές εκκλησίες, επιβλητικά πυργόσπιτα, πετρόχτιστες κατοικίες και παραδοσιακές ταβέρνες συνθέτουν την εικόνα του οικισμού. Ελεύθερος χρόνος για προαιρετικό παραδοσιακό φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.


3. ΚΟΡΩΝΗ – ΜΕΘΩΝΗ – ΠΥΛΟΣ

Μετά το πλούσιο πρόγευμα θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν και θα αναχωρήσουμε για να επισκεφθούμε το Βυζαντινό κάστρο της Κορώνης, το οποίο έχει εξαιρετική θέα προς τη θάλασσα και τις αντικρινές ακτές της Μάνης. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Μεθώνη, μια ακόμη πανέμορφη πόλη στα Μεσσηνιακά παράλια η οποία υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Πελοποννήσου κατά τον μεσαίωνα και κατέληξε να είναι η σπουδαιότερη ναυτική βάση μεταξύ Ευρώπης και Αγίων Τόπων. Εδώ θα έχουμε και την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την προετοιμασία του γνωστού εθίμου «του Κουτρούλη ο γάμος». Τελευταίος μας σταθμός η Πύλος, η όμορφη πολιτεία με το νησιώτικο χρώμα και το ιδιόρρυθμο αρχιτεκτονικό σχέδιο. Μετά το μεσημεριανό φαγητό θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.


4. ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΜΕΣΣΗΝΗ – ΑΘΗΝΑ

Νωρίς το πρωί, μετά το πρόγευμα, θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για να μεταβούμε στη Μεσσήνη όπου θα παρακολουθήσουμε το πασίγνωστο έθιμο «το κρέμασμα της Γριάς Συκούς» και την παρέλαση των αρμάτων. Στη συνέχεια και μετά το σαρακοστιανό φαγητό θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Συνοπτικό 3ήμερης εκδρομής: Δεν περιλαμβάνεται η 2η μέρα.

Η σειρά των επισκέψεων&άλλων εκδηλώσεων μπορεί να αλλάξει λόγω των αργιών & για την καλύτερη διεξαγωγή του ταξιδιού.


.