Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
165€

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 3 μέρες

Κορυσχάδες – Μονή Προυσού – Μεγάλο Χωριό – Κεφαλόβρυσο

Είδος: Οδική
Περίοδος: Χειμώνας 2018,
Διάρκεια: 3 μέρες
Αναχωρήσεις: 26-01-2018,
1. ΑΘΗΝΑ – ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση για το πανέμορφο Καρπενήσι με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Φτάνοντας και προσπερνώντας την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, περίπου στα τρία χιλιόμετρα θα συναντήσουμε το Κεφαλόβρυσο εκεί όπου έγινε μία από τις σημαντικότερες μάχες της Επανάστασης του 1821. Οι πηγές και ένα υπέροχο πλατανοδάσος θα μας χαρίσουν υπέροχες εικόνες. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό (έξοδα ατομικά) σε παραδοσιακό εστιατόριο της περιοχής, επιστροφή στο Καρπενήσι και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο διαμονής μας. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.


2. ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ – ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΟΥ – ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ

Μετά το πρόγευμα, στα νοτιοδυτικά του Καρπενησίου, αξίζει να επισκεφθούμε το γραφικό χωριό Κορυσχάδες, σε μια ωραία τοποθεσία. Ακολουθεί επίσκεψη σ’ ένα από τα πιο ονομαστά μοναστήρια της Ρούμελης, την Παναγία του Προυσού, όπου φυλάσσεται η εικόνα της Παναγίας η οποία προέρχεται από την Προύσα της Μικρά Ασίας. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας για να ανακαλύψουμε ακόμα ένα όμορφο, παραδοσιακό – πέτρινο ορεινό χωριό του Καρπενησίου, το Μεγάλο χωριό. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο στη φύση και φαγητό (έξοδα ατομικά) και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.


3. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΟΣ – ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για ένα μαγευτικό τόπο, αρκετά κοντά στην Υπάτη, την Ιερά Μονή Αγάθωνος, σε υψόμετρο 553 μέτρα. Κτισμένη τον 14ο-15ο αιώνα αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα βυζαντινής τεχνοτροπίας. Έπειτα κατά την επιστροφή μας στην Αθήνα θα σταματήσουμε στην πόλη των Καμένων Βούρλων όπου θα απολαύσουμε τον περίπατό μας στην παραλία της πόλης. Αργά το μεσημέρι μετά το φαγητό μας (έξοδα ατομικά) θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα έχοντας σύντομες στάσεις για ξεκούραση.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Η σειρά των επισκέψεων&άλλων εκδηλώσεων μπορεί να αλλάξει λόγω των αργιών & για την καλύτερη διεξαγωγή του ταξιδιού.


.