Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
219€

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΠΑΣΧΑ 4 μερες

Ζαγοροχώρια – Μέτσοβο – Πύλη – Ελάτη – Περτούλι - Λίμνη Πλαστήρα – Καλαμπάκα – Μετέωρα - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών

Είδος: Οδική
Περίοδος: Πάσχα 2018,
Διάρκεια: 4 μέρες
Αναχωρήσεις: 06-04-2018,
1. ΑΘΗΝΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ & ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για Καλαμπάκα. Άφιξη και ακολουθεί η επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών (έξοδα ατομικά). Τριακόσια είδη ζώων και δεκάδες είδη μανιταριών φιλοξενούνται σε ένα χώρο 1100 τ.μ., όπως ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον. «Ένα τεράστιο έργο τέχνης», μια μοναδική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους. Έχοντας επισκεφθεί το μουσείο θα έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας προκειμένου να απολαύσουμε το γεύμα μας σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής (έξοδα ατομικά). Επόμενος σταθμός μας τα μοναδικά Μετέωρα. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το μεγαλείο της φύσης και να επισκεφθούμε τη γυναικεία Μονή Αγίου Στεφάνου. Το μοναστικό συγκρότημα, κτισμένο επάνω στους βράχους, είναι το πιο σημαντικό στην Ελλάδα μετά το Άγιο Όρος. Οι Μονές όπως σήμερα σώζονται και λειτουργούν, είναι τόπος αναγνωρισμένος ως διατηρητέο και προστατευόμενο μνημείο από την UNESCO. Ακολουθεί η πορεία προς Τρίκαλα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο διαμονής μας Αχίλλειον στο κέντρο των Τρικάλων. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας. Το βράδυ παρακολουθήστε την ακολουθία του επιταφίου στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου σε μια πραγματικά κατανυκτική ατμόσφαιρα. Ακολούθως σας προτείνουμε να γευτείτε παραδοσιακούς νηστίσιμους ουζομεζέδες σε κάποια ταβέρνα της πόλης (έξοδα ατομικά). Διανυκτέρευση.


2. ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ

Μετά το πρωινό μας θα κατευθυνθούμε προς τα Ζαγοροχώρια. Με φόντο το όρος Όρλιακα, λίγο έξω από το χωριό Θεόδωρος Ζιάκας των Γρεβενών, χωριό του τοπικού θρυλικού ήρωα που του έδωσε το όνομά του, συναντάμε το πολύ καλοδιατηρημένο δίτοξο γεφύρι του Ζιάκα ή Τουρκογέφυρο. Επόμενος σταθμός μας το καταπράσινο Περιβόλι, το οποίο θα μας εντυπωσιάσει με τη φυσική ομορφιά του και εν συνεχεία η γραφική Βοβούσα η οποία πήρε το όνομά της από τη βοή των νερών του ποταμού Αώου. Ακολουθεί η πορεία προς Μέτσοβο. Άφιξη στη γραφική και παραδοσιακή κωμόπολη, όπου μπορούμε να επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα. Χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στην όμορφη πλατεία με τον επιβλητικό πλάτανο και τα παραδοσιακά μαγαζάκια όπου θα βρούμε ξεχωριστά τοπικά προϊόντα, Μετσοβίτικα τυριά και κρασιά. Επιστροφή στα Τρίκαλα. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας για ξεκούραση. Το βράδυ συγκέντρωση στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, όπου θα γίνει το “παραδοσιακό” μοίρασμα των λαμπάδων και αναχώρηση για την παρακολούθηση της Αναστάσιμης Ακολουθίας. Μετά την Ανάσταση θα απολαύσουμε όλοι μαζί το Αναστάσιμο δείπνο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο διαμονής. Διανυκτέρευση.


3. ΠΥΛΗ - ΕΛΑΤΗ – ΠΕΡΤΟΥΛΙ

Χριστός Ανέστη - Χρόνια Πολλά! Μετά το πλούσιο πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για να γνωρίσουμε τα χωριά του Κόζιακα. Πρώτη μας στάση είναι η Πύλη, όπου θα επισκεφθούμε την τοξωτή γέφυρα και τη βυζαντινή εκκλησία του 13ου αιώνα Πόρτα Παναγιά, με τον υπέροχο διάκοσμο και την αξιόλογη ιστορία. Επόμενος σταθμός μας ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα χωριά του νομού, το οποίο περιβάλλεται από ένα υπέροχο δάσος με έλατα, η Ελάτη. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας για βόλτα και καφέ (έξοδα ατομικά). Συνεχίζουμε για το Περτούλι, έναν από τους κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς. Χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού, με γραφικά πέτρινα σπίτια, ξεχωρίζει για την υπέροχη φύση του, αλλά και το χιονοδρομικό του κέντρο. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή μας προκειμένου να απολαύσουμε το πασχαλινό μας γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο διαμονής. Για το απόγευμα σας προτείνουμε να κάνετε μια βόλτα στην όμορφη πόλη των Τρικάλων και να γευτείτε το παραδοσιακό γλυκό της πόλης «σπάτουλα»! Διανυκτέρευση.


4. ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας για μία όμορφη βόλτα στην πόλη των Τρικάλων. Θαυμάστε την πανέμορφη κεντρική γέφυρά της, το Φρούριο με το ρολόι του, την παλιά Μεσαιωνική συνοικία της πόλης Βαρούσι, το Κουρσούμ-Τζαμί όπου στεγάζεται το «Μουσείο Τσιτσάνη» με πλήθος φωτογραφιών, χειρόγραφων αλλά και ποικίλο υλικό του μεγάλου μας συνθέτη & τραγουδιστή. Στη συνέχεια αναχώρηση για την πανέμορφη τεχνητή λίμνη Πλαστήρα, με τα γραφικά παραλίμνια χωριουδάκια, την εντυπωσιακή θέα και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών, τη «μικρή Ελβετία» όπως την χαρακτηρίζουν οι ενθουσιώδεις επισκέπτες της. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό σ’ ένα από τα παραλίμνια χωριά (έξοδα ατομικά). Αναχώρηση προς Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Η σειρά των επισκέψεων&άλλων εκδηλώσεων μπορεί να αλλάξει λόγω των αργιών & για την καλύτερη διεξαγωγή του ταξιδιού.


.