Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
259€

ΤΗΝΟΣ ΠΑΣΧΑ 4 μέρες

Τήνος - Γύρος του νησιού

Είδος: Οδική
Περίοδος: Πάσχα 2018,
Διάρκεια: 4 μέρες
Αναχωρήσεις: 06-04-2018,
1. ΑΘΗΝΑ – ΡΑΦΗΝΑ – ΤΗΝΟΣ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για το λιμάνι της Ραφήνας, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλου για την Τήνο. Άφιξη και πρώτη γνωριμία με το νησί. Τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο διαμονής μας Aeolos Bay 3* και ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς επιταφίους στην Ελλάδα, αυτόν της ενορίας του Αγίου Νικολάου, αφού μετά την περιφορά του μεταφέρεται μέσα στη θάλασσα, όπου γίνεται μνημόσυνο υπέρ των νέων ανθρώπων που χάθηκαν άδικα στην «υγρή αγκαλιά» της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, νηστίσιμο δείπνο & διανυκτέρευση.


2. ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΔΕΙΠΝΟ

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για το γύρο του νησιού. Θα περιηγηθούμε στις φυσικές ομορφιές, θα θαυμάσουμε την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική των σπιτιών με τους γραφικούς περιστερώνες, το αρχοντικό χωριό του Χαλεπά, τον Πύργο, το Μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας όπου βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας, τον Βόλακα και την εκκλησία της Μεγαλόχαρης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τη λειτουργία της Αναστάσεως στο κέντρο της πόλης, σε μία ιδιαιτέρως κατανυκτική ατμόσφαιρα. Ακολουθεί Αναστάσιμο δείπνο στο ξενοδοχείο μας με την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα και πολλές ακόμα τοπικές λιχουδιές. Διανυκτέρευση.


3. ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΥΜΑ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ

Χρόνια πολλά! Χριστός Ανέστη! για αυτή την ξεχωριστή ημέρα για τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό παγκοσμίως. Μετά το πλούσιο πρωινό, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για έναν περίπατο & καφέ στην πόλη της Τήνου μιας και το ξενοδοχείο μας είναι κεντρικό. Νωρίς το μεσημέρι ετοιμαζόμαστε για το παραδοσιακό Πασχαλινό γεύμα με αρνί και κοκορέτσι στη σούβλα (καιρού επιτρέποντος), πολλά ακόμα τοπικά εδέσματα και μουσική. Το απόγευμα ελεύθερο να περπατήσουμε στα σοκάκια της Χώρας. Διανυκτέρευση.


4. ΤΗΝΟΣ – ΡΑΦΗΝΑ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση από το ξενοδοχείο και μεταφορά στο λιμάνι με ελεύθερο χρόνο για μια τελευταία ματιά στο κυκλαδίτικο νησί, αγορά τοπικών προϊόντων και σουβενίρ. Επιβίβαση στο πλοίο και άφιξη στο λιμάνι της Ραφήνας. Νωρίς το βράδυ επιστροφή στην Αθήνα.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Η σειρά των επισκέψεων&άλλων εκδηλώσεων μπορεί να αλλάξει λόγω των αργιών & για την καλύτερη διεξαγωγή του ταξιδιού.


.