Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
325€

ΡΟΔΟΣ ΠΑΣΧΑ 4 & 5 μέρες

Αρχαία Κάμειρος – Ιερά Μονή Τσαμπίκας – Λίνδος – Φιλέρημος

Είδος: Αεροπορική
Περίοδος: Πάσχα 2018,
Διάρκεια: 4 & 5 μέρες
Αναχωρήσεις: 05-04-2018, 06-04-2018,
1. ΑΘΗΝΑ – ΡΟΔΟΣ (ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ)

Συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για Ρόδο. Άφιξη στο νησί των Ιπποτών και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας όπου θα μας διατεθούν τα δωμάτιά μας. Χρόνος για ξεκούραση και μεσημεριανό φαγητό σε πλούσιο μπουφέ. Το απόγευμα σε ελεύθερο πρόγραμμα θα πραγματοποιήσουμε την πρώτη γνωριμία μας με την πόλη, μιας και το ξενοδοχείο μας είναι κεντρικότατο. Δείπνο σε πλούσιο μπουφέ και διανυκτέρευση.


2. ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΜΕΙΡΟΣ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πλούσιο πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για την Κάμειρο. Η Κάμειρος είναι η μία από τις πόλεις –κράτη που δημιουργήθηκε από τους Δωριείς και τον 5ο αι. π.χ. ενώθηκε μαζί με τη Λίνδο και την Ιαλυσό κι έτσι ιδρύθηκε η Ρόδος. Συχνά αναφέρεται ως «Πομπηία της Ελλάδας», καθώς δεν είναι γνωστά τα αίτια ερήμωσης και εγκατάλειψης της πόλης. Η αρχαία πόλη της Καμείρου αποτελεί μοναδικό προορισμό για τους λάτρεις της αρχαιολογίας και όσους θέλουν να ανακαλύψουν το ιστορικό υπόβαθρο της Ρόδου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για μεσημεριανό φαγητό και ξεκούραση. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε την παλιά πόλη της Ρόδου. Εδώ θα ξεναγηθούμε και θα θαυμάσουμε σημαντικά μνημεία όπως το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου που στεγάζει τη Βυζαντινή Συλλογή του νησιού, το Νοσοκομείο των Ιπποτών, την Οδό των Ιπποτών που αποτελεί τον πιο καλά διατηρημένο δρόμο της Ευρώπης και το Τέμενος του Σουλεϊμάν. Το βράδυ παρακολούθηση του επιταφίου σε κοντινή εκκλησία, νηστίσιμο δείπνο στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.


3. ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑΣ – ΛΙΝΔΟΣ

Μετά το πλούσιο πρωινό, στο ανατολικό μέρος της Ρόδου θα επισκεφτούμε το ιστορικό ανδρικό μοναστήρι της Παναγίας Τσαμπίκας. Συνεχίζοντας θα καταλήξουμε στην πανέμορφη και γραφική Λίνδο. Στους πρόποδες ενός εντυπωσιακού βράχου, φωλιάζει ο παραδοσιακός οικισμός της Λίνδου με τα λευκά κυβόσχημα σπιτάκια, που περιβάλλονται από το απόλυτο γαλάζιο του Αιγαίου προσδίδοντας σε αυτόν τον διατηρητέο οικισμό μια απαράμιλλη γοητεία. Ανεβαίνοντας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης της Λίνδου θα δούμε τα ιπποτικά τείχη, βωμούς και βάσεις αγαλμάτων, την Ελληνιστική στοά, το Ναό της Παρθένου Λινδίας Αθηνάς και φυσικά θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για μεσημεριανό φαγητό και ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την λειτουργία της Ανάστασης του Κυρίου και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας όπου θα μας παρατεθεί το αναστάσιμο δείπνο με την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα και άλλων τοπικών γεύσεων. Διανυκτέρευση.


4. ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΥΜΑ & ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στη διάθεσή μας. Το μεσημέρι ακολουθεί Πασχαλινό γεύμα στο ξενοδοχείο σε πλούσιο μπουφέ. Η υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη για να περπατήσουμε στην πόλη αλλά και να χαρούμε το πρόγραμμα all inclusive του ξενοδοχείου μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.


5. ΦΙΛΕΡΗΜΟΣ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Πλούσιο πρωινό σε μπουφέ και ελεύθερος χρόνος στη διάθεσή μας για τα τελευταία μας ψώνια. Στη συνέχεια αναχώρηση για την ξακουστή Φιλέρημο. Φτάνοντας θα θαυμάσουμε την ιερά μονή αφιερωμένη στην Παναγιά, χτισμένη τον 13ο αιώνα. Ακριβώς απέναντι από την μονή θα περπατήσουμε στον λιθόστρωτο δρόμο του Μαρτυρίου όπου κάτω απ’ την σκιά των δέντρων που τον αγκαλιάζουν αριστερά και δεξιά, υπάρχουν κάθε λίγα μέτρα μπρούτζινες απεικονίσεις των Παθών του Ιησού και της ανάβασής Tου στον Γολγοθά. Πλήθος από παγόνια μας συντροφεύουν στα βήματά μας μέχρι το τέλος του δρόμου όπου μπροστά μας θα δούμε να ορθώνεται ένας ψηλός σταυρός 18 μέτρων. Αφού θαυμάσουμε την υπέροχη θέα μεταφορά στο αεροδρόμιο του νησιού και πτήση για Αθήνα.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Πρόγραμμα 4ήμερης εκδρομής:
1η μέρα: 06/04, Μεγάλη Παρασκευή (Αθήνα – Ρόδος – Ξενάγηση Πόλης)
2η μέρα: 07/04, Μεγάλο Σάββατο (Ιερά Μονή Τσαμπίκας – Λίνδος)
3η μέρα: 08/04, Κυριακή του Πάσχα (Πασχαλινό τραπέζι στο ξενοδοχείο και μέρα ελεύθερη)
4η μέρα: 09/04, Δευτέρα του Πάσχα (Πόλη Ρόδου – Φιλέρημος – Πτήση για Αθήνα)

Η σειρά των επισκέψεων&άλλων εκδηλώσεων μπορεί να αλλάξει λόγω των αργιών & για την καλύτερη διεξαγωγή του ταξιδιού.


.