Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
410€

ΠΑΤΜΟΣ ΠΑΣΧΑ 6 μέρες

Τελετή Νιπτήρα – Σπήλαιο της Αποκάλυψης - Μονή Ζωοδόχου Πηγής – Μονή Ευαγγελισμού - Μονή Ι. Θεολόγου – Λάμπη – Κάμπος

Είδος: Οδική
Περίοδος: Πάσχα 2018,
Διάρκεια: 6 μέρες
Αναχωρήσεις: 04-04-2018,
1. ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΠΑΤΜΟΣ

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο της Blue Star Ferries και απόπλου για την Πάτμο. Άφιξη ξημερώματα στo νησί & μεταφορά στο ξενοδοχείο διαμονής μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.


2. ΧΩΡΑ – ΤΕΛΕΤΗ ΝΙΠΤΗΡΑ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ (ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 12 ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ)

Μετά το πρόγευμα θα μεταφερθούμε στη Χώρα για την τελετή του Νιπτήρα, όπου πραγματοποιείται μόνο στην Πάτμο και τα Ιεροσόλυμα. Έπειτα ελεύθερος χρόνος για φαγητό στη Σκάλα (προαιρετικό). Ξεκούραση και το βράδυ μεταφορά στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης, όπου θα παρακολουθήσουμε τη λειτουργία των 12 Ευαγγελίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο διαμονής μας & διανυκτέρευση.


3. ΧΩΡΑ – ΜΟΝΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ – ΜΟΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ

Πρωινό και αναχώρηση για το μοναστήρι του Ιωάννου Θεολόγου. Θα δούμε το Μουσείο με τις Βυζαντινές εικόνες, τα ιερά κειμήλια, τα λείψανα αγίων, το ιδρυτικό χρυσόβουλο της Μονής κ.ά. Επόμενος σταθμός μας, η Μονή Ζωοδόχου Πηγής. Περιήγηση στο Μεσαιωνικό κομμάτι της Χώρας, το Λαογραφικό Μουσείο και το Αρχοντικό του Σημαντήρη. Έπειτα αναχώρηση για τη Μονή Ευαγγελισμού, όπου θα παρακολουθήσουμε την Αποκαθήλωση Του Κυρίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και το βράδυ μετάβαση στη Σκάλα, όπου θα δούμε τους 2 Επιτάφιους να συναντώνται στο λιμάνι για την περιφορά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας & διανυκτέρευση.


4. ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΛΕΙΨΟΥΣ – ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΟΝΗ Ι. ΘΕΟΛΟΓΟΥ

Μετά το πλούσιο πρόγευμα και καιρού επιτρέποντος θα πραγματοποιηθεί προαιρετική εκδρομή με καραβάκι στους Λειψούς. Προσκύνημα στην Παναγιά του Χάρου, όπου στην εικόνα η Παναγία δεν εμφανίζεται να κρατά το θείο βρέφος, αλλά τον Εσταυρωμένο Χριστό. Επιστροφή στη Σκάλα και το βράδυ μεταφορά για την Ανάσταση στη Μονή Ι. Θεολόγου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Αναστάσιμο δείπνο και διανυκτέρευση.


5. ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΥΜΑ – ΧΩΡΑ (ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ) - ΣΚΑΛΑ

Χρόνια πολλά! Μετά το πρωινό μας, θα δοθεί ελεύθερος χρόνος. Έπειτα ακολουθεί Πασχαλινό γεύμα με μουσική σε παραδοσιακό χωριό. Το απόγευμα μετάβαση στη Χώρα, όπου τελείται o Εσπερινός της Αγάπης στο Μοναστήρι του Ιωάννου Θεολόγου. Το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στις εκδηλώσεις του Δήμου στη Σκάλα (γλέντι με παραδοσιακούς χορούς). Διανυκτέρευση.


6. ΠΑΤΜΟΣ - ΛΑΜΠΗ – ΚΑΜΠΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πρωινό και αναχώρηση για τη βόρεια πλευρά του νησιού, όπου θα θαυμάσουμε τον Όρμο της Λάμπης με τα πολύχρωμα βότσαλα. Στη συνέχεια θα γευματίσουμε στον Κάμπο, αναμφίβολα την πιο γραφική παραλία του νησιού. Επιστροφή στη Σκάλα, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλου για Πειραιά. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες εντυπώσεις.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Η σειρά των επισκέψεων και άλλων εκδηλώσεων μπορεί να αλλάξει λόγω των αργιών & για την καλύτερη διεξαγωγή του ταξιδιού.


.