Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
245€

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΠΑΣΧΑ 4 μερες

Ιερά Μονή Κορώνης – Λίμνη Πλαστήρα – Καλαμπάκα - Περτούλι – Ελάτη – Πύλη – Μετέωρα - Τρίκαλα

Είδος: Οδική
Περίοδος: Πάσχα 2018,
Διάρκεια: 4 μέρες
Αναχωρήσεις: 06-04-2018,
1. ΑΘΗΝΑ – ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΡΩΝΗΣ – ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Γεννήσεως Της Θεοτόκου, γνωστή και ως Ιερά Μονή Κορώνης η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 1500μ ανάμεσα στις κοινότητες Μοσχάτου και Μεσενικόλα και σε θέση περίοπτη με εξαιρετική θέα. Έχει χτιστεί πάνω σ' ένα φυσικό μετέωρο μπαλκόνι απ' όπου βλέπεις ολόκληρο τον Θεσσαλικό κάμπο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την πανέμορφη τεχνητή λίμνη Πλαστήρα, με τα γραφικά παραλίμνια χωριουδάκια, την εντυπωσιακή θέα, την αρχιτεκτονική των σπιτιών και το εντυπωσιακό της φράγμα. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και αναχώρηση για την Καλαμπάκα και το ξενοδοχείο διαμονής μας. Το βράδυ παρακολούθηση της περιφοράς του επιταφίου & διανυκτέρευση.


2. ΠΕΡΤΟΥΛΙ – ΕΛΑΤΗ – ΠΥΛΗ

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για να γνωρίσουμε τα χωριά του Κόζιακα. Πρώτη στάση θα πραγματοποιήσουμε στο Περτούλι, έναν από τους πιο όμορφους χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε τον καφέ μας στο χιονοδρομικό κέντρο και αναχώρηση για ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα χωριά του νομού, όπου περιβάλλεται από ένα δάσος με έλατα, την Ελάτη. Παραμονή για παραδοσιακό φαγητό και αγορά τοπικών προϊόντων. Τελευταίος μας σταθμός η Πύλη όπου θα επισκεφθούμε την απείρου κάλλους βυζαντινή εκκλησία με τον υπέροχο διάκοσμο και την αξιόλογη ιστορία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Ακολουθία στο κέντρο της Καλαμπάκας και στη συνέχεια αναστάσιμο δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


3. ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΥΜΑ – ΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Χριστός Ανέστη! Πρωινό σε μπουφέ προσμονή για το πασχαλινό τραπέζι συνοδεία πολλών και παραδοσιακών εδεσμάτων όπως αρμόζει άλλωστε την μέρα αυτή. Το απόγευμα θα πραγματοποιήσουμε βόλτα στα Τρίκαλα για να απολαύσουμε τον καφέ μας. Διανυκτέρευση.


4. ΜΕΤΕΩΡΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για τα Μετέωρα όπου θα θαυμάσουμε το μεγαλείο της φύσης. Σε ύψος 400 περίπου μέτρων, επάνω στους βράχους, είναι κτισμένο το πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, μετά το Άγιο Όρος. Οι Μονές όπως σήμερα σώζονται και λειτουργούν, είναι τόπος αναγνωρισμένος ως διατηρητέο και προστατευόμενο μνημείο από την UNESCO. Θα επισκεφτούμε την ανδρική Μονή Βαρλαάμ και τη γυναικεία Μονή Αγίου Στεφάνου και με ενδιάμεση στάση στα Τρίκαλα για φαγητό θα φθάσουμε στην Αθήνα νωρίς το βράδυ.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Η σειρά των επισκέψεων&άλλων εκδηλώσεων μπορεί να αλλάξει λόγω των αργιών & για την καλύτερη διεξαγωγή του ταξιδιού.


.