Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
285€

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΣΧΑ 4 & 5 μερες

Παλαιός Άγιος Παντελεήμονας – Θεσσαλονίκη - Οχυρό Ρούπελ – Λίμνη Κερκίνη - Λουτρά Πόζαρ – Έδεσσα - Νάουσα– Καμένα Βούρλα

Είδος: Οδική
Περίοδος: Πάσχα 2018,
Διάρκεια: 4 & 5 μέρες
Αναχωρήσεις: 05-04-2018, 06-04-2018,
1. ΑΘΗΝΑ – ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αναχώρηση από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση κατευθυνόμαστε προς ένα από τα ομορφότερα μέρη της Μακεδονίας, τον παλαιό Άγιο Παντελεήμονα. Μετά το φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα αναχωρούμε και αργά το μεσημέρι θα φθάσουμε στην Θεσσαλονίκη και στα ξενοδοχεία διαμονής μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση.


2. ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ – ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ

Μετά το πρόγευμα επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το Οχυρό Ρούπελ, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο από τα 21 συγκροτήματα οχυρών που κατασκευάστηκαν σε όλη τη γραμμή Μεταξά και που στις μέρες μας λειτουργεί ως ιστορικό μνημείο. Κατά την επίσκεψή μας θα ξεναγηθούμε από αξιωματικούς του Ελληνικού στρατού και θα μας γίνει παρουσίαση της μάχης των οχυρών. Επίσης θα πάμε στο μουσείο που λειτουργεί και τέλος στο περίπτερο των επισκεπτών όπου μπορούμε να αγοράσουμε αναμνηστικά δώρα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει επίσκεψη στη τεχνητή λίμνη Κερκίνη, έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης, με αξιοθαύμαστη πανίδα και χλωρίδα. Μετά την περιβαλλοντική μας ξενάγηση θα ακολουθήσει φαγητό σε παραδοσιακό εστιατόριο κοντά στη λίμνη και έπειτα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου σε κοντινή εκκλησία και στη συνέχεια νηστίσιμο δείπνο και διανυκτέρευση.


3. ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ - ΕΔΕΣΣΑ

Πρωινό και σήμερα θα πραγματοποιήσουμε εξόρμηση 13 χλμ. από την Αριδαία στα Λουτρά Πόζαρ, όπου σε υψόμετρο 369 – 390 μέτρων βρίσκονται οι ιαματικές πηγές λουτροθεραπείας και ποσιθεραπείας. Πρόκειται για μεταλλικά - θερμά νερά (37ο C). Τα Λουτρά Πόζαρ είναι γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, τόσο κατά την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου, όσο και κατά την ρωμαϊκή και βυζαντινή περίοδο. Έπειτα αναχώρηση για την Έδεσσα όπου θα θαυμάσουμε τους πασίγνωστους καταρράκτες της και θα έχουμε και ελεύθερο χρόνο για περίπατο και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Ακολουθία και επιστροφή στο ξενοδοχείο για το Αναστάσιμο δείπνο. Διανυκτέρευση.


4. ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ

Μετά το πρωινό σε πλούσιο μπουφέ θα αναχωρήσουμε για ένα από τα πιο όμορφα μέρη της χώρας μας το άλσος του Αγίου Νικολάου δύο χιλιόμετρα από την πόλη της Νάουσας. Εδώ ένας περίπατος μέσα στο άλσος περνώντας κάτω από τεράστια, πολυετή πλατάνια και δίπλα στα κρυστάλλινα νερά του ποταμού θα μας χαλαρώσει με τον καλύτερο τρόπο. Το μεσημέρι, σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής, θα απολαύσουμε το Πασχαλινό μας γλέντι συνοδεία μουσικής. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.


5. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρόγευμα, επιβίβαση στο πούλμαν όπου θα κάνουμε μια μικρή περιήγηση της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για μια τελευταία ματιά (ατομικά) στην πρωτεύουσα του βορρά. Το μεσημεράκι επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση στα Καμένα Βούρλα.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Συνοπτικό 4ήμερης εκδρομής: Δεν περιλαμβάνεται η 2η μέρα (Οχυρό Ρούπελ – Λίμνη Κερκίνη)

Η σειρά των επισκέψεων&άλλων εκδηλώσεων μπορεί να αλλάξει λόγω των αργιών & για την καλύτερη διεξαγωγή του ταξιδιού.


.