Έτοιμοι να ταξιδέψετε;

από
235€

ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΑΧΟΒΑ - ΔΕΛΦΟΙ ΠΑΣΧΑ 4 & 5 μερες

Ιερά Μονή Όσιου Λουκά – Δίστομο – Δελφοί – Vagonetto – Γραβιά – Αγόριανη - Άμφισσα – Γύρος Λίμνης Μόρνου– Αράχοβα

Είδος: Οδική
Περίοδος: Πάσχα 2018,
Διάρκεια: 4 & 5 μέρες
Αναχωρήσεις: 06-04-2018,
1. ΑΘΗΝΑ – ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ – ΔΙΣΤΟΜΟ – ΔΕΛΦΟΙ

Αναχώρηση από Αθήνα νωρίς το πρωί και με ενδιάμεση στάση για καφέ θα φτάσουμε στο σπουδαιότερο ίσως βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας του 11ου αιώνα, την ιερά μονή του Οσίου Λουκά. Χτισμένη σε μια γραφική πλαγιά στις δυτικές υπώρειες του Ελικώνα θα μας χαρίσει υπέροχες εικόνες. Ελεύθερος χρόνος για πνευματική ξεκούραση και εκ νέου αναχώρηση για το Δίστομο. Εδώ θα επισκεφθούμε το μουσείο όπου θα ενημερωθούμε από εκπρόσωπο του μουσείου για τα γεγονότα και την κατοχή των Γερμανών στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Επίσης θα ανέβουμε στο χώρο θυσίας όπου θα δούμε τα ονόματα των θυμάτων του ολοκαυτώματος γραμμένα σε μαρμάρινες πλάκες. Ύστερα, πορεία για τους Δελφούς & τακτοποίηση στο ξενοδοχείο διαμονής μας, δείπνο και διανυκτέρευση.


2. ΔΕΛΦΟΙ – VAGONETTO – ΓΡΑΒΙΑ – ΑΓΟΡΙΑΝΗ

Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας – Vagonetto το οποίο είναι μοναδικό στον ελληνικό χώρο. Η περιήγηση στο Vagonetto δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει βήμα - βήμα τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη. Η γνωριμία ξεκινά από το παλιό μεταλλείο, τη Στοά 850, συνεχίζεται με την περιήγηση στον Εκθεσιακό Χώρο και ολοκληρώνεται με μια βόλτα στην Υπαίθρια Έκθεση Μηχανημάτων. Μια ιδέα που γεννήθηκε από τους ίδιους τους ανθρώπους που δούλεψαν στα μεταλλεία και θέλησαν να διαφυλάξουν και να εκθέσουν τις μνήμες του τόπου, άρρηκτα πλέον συνδεδεμένες με τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για ένα από τα πιο γνωστά χωριά της περιοχής, την Γραβιά. Χρόνος για καφέ και εκ νέου αναχώρηση για την Επτάλοφο (Αγόριανη) χτισμένη στις βορειοδυτικές πλαγιές του Παρνασσού, σε υψόμετρο 900 μέτρων. Μετά το γεύμα μας επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη ακολουθία και ακολουθεί Αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα και τοπικές γεύσεις. Διανυκτέρευση.


3. ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΥΜΑ & ΒΡΑΔΙΝΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΟΒΑ

Χριστός Ανέστη! Πλούσιο πρόγευμα σε μπουφέ και η ημέρα απαιτεί ξεκούραση, χαλάρωση και προσμονή για το μεσημεριανό Πασχαλινό γεύμα με σουβλιστά αρνιά (καιρού επιτρέποντος) και διάφορα ακόμα παραδοσιακά φαγητά συνοδεία ζωντανής μουσικής και χορού. Αργά το απόγευμα θα πραγματοποιήσουμε βόλτα στην Αράχοβα με ελεύθερο χρόνο για περίπατο, καφέ και φαγητό. Διανυκτέρευση.


4. ΑΜΦΙΣΣΑ – ΓΥΡΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΜΟΡΝΟΥ

Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για την Άμφισσα, μια πόλη με πλούσια ιστορία που ξεκινάει από την εποχή των αρχαίων Ρωμαϊκών χρόνων. Εδώ, σε μια σύντομη περιήγηση θα επισκεφτούμε τα αξιοθέατα της περιοχής, έχοντας χρόνο και για τον πρωινό μας καφέ. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε δυτικά για να πραγματοποιήσουμε τον γύρο της λίμνης. Διασχίζοντας όμορφα και γραφικά χωριά θα χαρούμε το μεγαλείο της φύση. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό, παραδοσιακό φαγητό & επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.


5. ΔΕΛΦΟΙ – ΜΟΥΣΕΙΟ & ΧΩΡΟΣ – ΑΡΑΧΟΒΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για τους Δελφούς όπου θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο και το περίφημο μουσείο. Έπειτα θα επισκεφτούμε ξανά την Αράχοβα έχοντας χρόνο για αγορά τοπικών προϊόντων και καφέ. Μεσημεριανό φαγητό και στη συνέχεια πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Συνοπτικό 4ήμερης εκδρομής: Δεν περιλαμβάνεται η 4η μέρα (Άμφισσα – Γύρος λίμνης Μόρνου)

Η σειρά των επισκέψεων&άλλων εκδηλώσεων μπορεί να αλλάξει λόγω των αργιών & για την καλύτερη διεξαγωγή του ταξιδιού.


.